«Φοβισμένος ο κ. Μητσοτάκης από τη δυναμική της πολιτικής αλλαγής»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Το βίντεο της συζήτησης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θέλει και επιδιώκει μια προοδευτική κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας μακράς πνοής. Μια ισχυρή κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, θα δώσει λύση για την 1η κατοικία και θα αποκαταστήσει την τραυματισμένη δημοκρατία.

* Η νέα προοδευτική πλειοψηφία θα χει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πληθωρισμό, δηλαδή τον ρυθμό αύξησης των τιμών, αλλά και την ακρίβεια, δηλαδή το επίπεδο των τιμών. Και γι’ αυτό χρειάζονται ουσιαστικοί έλεγχοι και ρύθμιση στις αγορές ενάντια στον «πληθωρισμό απληστίας».

* Προτεραιότητα της νέας προοδευτικής πλειοψηφίας η ενίσχυση των εισοδημάτων. Όχι μόνο ονομαστική αύξηση των μισθών, που μπορεί να «ροκανίζεται» από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, αλλά ουσιαστική αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης

* Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές πρέπει να μαστε ξεκάθαροι. Το ενδεχόμενο μιας νέας θητείας Μητσοτάκη σημαίνει νέα λιτότητα. Λιτότητα με εργαλείο τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και τους έμμεσους φόρους. Που σημαίνει διαρκής αφαίρεση εισοδήματος από μεσαία και χαμηλά στρώματα.

* Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο κυνηγούν μόνο «φαντάσματα». Αρχικά ένα «φάντασμα του ’15», μετά το «φάντασμα των νομισμάτων» κοκ. Γιατί; Γιατί φοβούνται.

* Η έξοδος από τα μνημόνια, η ανάκτηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας, το «μαξιλάρι» και η ρύθμιση του χρέους έχουν υπογραφή Αλέξης Τσίπρας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους «φοβούνται» δήθεν δημοσιονομικό εκτροχιασμό από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σήμερα στις 19:30#ΔίκαιηΚοινωνία #τώρασυριζαπσ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

1 ημέρα πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr