«Φοβισμένος ο κ. Μητσοτάκης από τη δυναμική της πολιτικής αλλαγής»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Το βίντεο της συζήτησης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θέλει και επιδιώκει μια προοδευτική κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας μακράς πνοής. Μια ισχυρή κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, θα δώσει λύση για την 1η κατοικία και θα αποκαταστήσει την τραυματισμένη δημοκρατία.

* Η νέα προοδευτική πλειοψηφία θα χει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πληθωρισμό, δηλαδή τον ρυθμό αύξησης των τιμών, αλλά και την ακρίβεια, δηλαδή το επίπεδο των τιμών. Και γι’ αυτό χρειάζονται ουσιαστικοί έλεγχοι και ρύθμιση στις αγορές ενάντια στον «πληθωρισμό απληστίας».

* Προτεραιότητα της νέας προοδευτικής πλειοψηφίας η ενίσχυση των εισοδημάτων. Όχι μόνο ονομαστική αύξηση των μισθών, που μπορεί να «ροκανίζεται» από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, αλλά ουσιαστική αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης

* Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές πρέπει να μαστε ξεκάθαροι. Το ενδεχόμενο μιας νέας θητείας Μητσοτάκη σημαίνει νέα λιτότητα. Λιτότητα με εργαλείο τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και τους έμμεσους φόρους. Που σημαίνει διαρκής αφαίρεση εισοδήματος από μεσαία και χαμηλά στρώματα.

* Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο κυνηγούν μόνο «φαντάσματα». Αρχικά ένα «φάντασμα του ’15», μετά το «φάντασμα των νομισμάτων» κοκ. Γιατί; Γιατί φοβούνται.

* Η έξοδος από τα μνημόνια, η ανάκτηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας, το «μαξιλάρι» και η ρύθμιση του χρέους έχουν υπογραφή Αλέξης Τσίπρας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους «φοβούνται» δήθεν δημοσιονομικό εκτροχιασμό από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr