«Μετά την 21η Μάη σταματάμε την φτωχοποίηση της κοινωνίας και αποκαθιστούμε την αγοραστική δύναμη των μισθών»

Συνέντευξη στο Kontra Channel, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», με τους δημοσιογράφους Φοίβο Κλαυδιανό, Κώστα Πουλακίδα και Σπύρο Σουρμελίδη.

Το βίντεο της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η ΝΔ ανήκει στο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Η ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας το 2018 έχει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

* Αναξιόπιστοι δημοσιονομικά είναι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία kai τα μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που ανέκτησε τη δημοσιονομική κυριαρχία και άφησε «μαξιλάρι» 30+ δισεκατομμύρια ευρώ, είναι θράσος να αποκαλείται «δημοσιονομικά ανεύθυνος».

* Η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημα των πολιτών. Συμφωνούμε με αυτό ή όχι; Αν ναι, πρέπει να δούμε πώς θα αποκαταστήσουμε τη χαμένη αγοραστική δύναμη. Δέχεται η ΝΔ τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών; Ναι ή όχι; Ας μην κοροϊδεύει άλλο ο κ. Μητσοτάκης την κοινωνία.

* Μας λέει τώρα η ΝΔ «αν μειώσετε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα», δεν θα περάσει η μείωση στον καταναλωτή. Δηλαδή επειδή εκείνη ευνοεί την ολιγοπωλιακή συγκέντρωση της αγοράς και δεν μπορεί να κάνει ελέγχους, μας λέει «αφήστε τις τιμές ψηλά». Μας λέει επίσης η ΝΔ «αν αυξήσουμε τους μισθούς, θα προκαλέσουμε σπιράλ πληθωρισμού». Άρα να αρκεστούμε στον «πληθωρισμό της απληστίας», να αφήσουμε τα κέρδη να «αυγατίζουν» και την κοινωνία να φτωχοποιείται;

* Τι έκανε η ΝΔ τα αυξημένα κρατικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους που φτωχοποίησαν την κοινωνία; Μοίρασε «απαλλαγές» και «εκπτώσεις» σε μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες. Έκανε δηλαδή τους πλούσιους πλουσιότερους, αφαιρώντας εισόδημα από τους πολλούς.

* Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι μείωσε «τόσους» φόρους. Τι δεν λέει; Ότι κάθε χρόνο από το 2019 έως το 2023 η κοινωνία στην Ελλάδα πληρώνει κατά μέσο όρο 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με την περίοδο 2015-19.

* Η 4ετία 2019-23 είχε ένα έντονο ταξικό πρόσημο και έναν μεγάλο χαμένο. Τους εργαζόμενους, το εισόδημα από την εργασία, τους μικρομεσαίους. Κι αυτούς και την αγοραστική δύναμή τους θα αποκαταστήσει κατά προτεραιότητα η νέα προοδευτική πλειοψηφία μετά την 21η Μάη.

 

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr