«Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Εκλογές 2023» του ΕΡΤ News, με τον Θάνο Σιαφάκα και τον Χρήστο Παγώνη.

Το βίντεο της συζήτησης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η Υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «εμπόρευμα». Και, δυστυχώς, η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, με το επίσημο πρόγραμμά τους συνιστούν ευθεία απειλή ιδιωτικοποίησης για το ΕΣΥ.

* Την τετραετία της ΝΔ είχαμε «ανάπτυξη ελλειμμάτων και χρεών». Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ επανεμφανίστηκε απειλητικά το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Επανέρχονται δηλαδή συνθήκες που το 2010 οδήγησαν σε χρεοκοπία.

* Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για (ονομαστική) αύξηση εισοδημάτων λόγω αύξησης ΑΕΠ και κατώτατου μισθού. Τι δεν λέει; Ότι ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και οι έμμεσοι φόροι περιόρισαν το πραγματικό εισόδημα, μείωσαν την αγοραστική δύναμη και φτωχοποίησαν τους εργαζόμενους.

* Μια δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στη χώρα. Όμως υπάρχει χρόνος και δυνατότητες, που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2018 με την έξοδο από τα μνημόνια, τη ρύθμιση του χρέους και το «μαξιλάρι». Η νέα προοδευτική πλειοψηφία θα τα αξιοποιήσει υπέρ της κοινωνίας.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr