Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε πριν από σχεδόν 20 χρόνια ως ένα συλλογικό εγχείρημα ανανέωσης και ελπίδας. Και για την Αριστερά και για τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ταυτίστηκε όσο κανείς μαζί του.

Στάθηκε όρθιος απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός της Αριστεράς στους πιο δύσκολους καιρούς της πρόσφατης ιστορίας της χώρας. Και κατόρθωσε από τη χρεοκοπία να την οδηγήσει το 2018 έξω από τα μνημόνια, επαναφέροντάς τη σε ομαλές συνθήκες. Ό,τι θετικό πετύχαμε και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση έχει τη δική του σφραγίδα.

Σήμερα το αίτημα της ανανέωσης και της ελπίδας παραμενει επίκαιρο. Αποκτά νέο ευρύτερο περιεχόμενο. Πολλοί, εύλογα, αναρωτιούνται «και τώρα τι». Η Αριστερά δεν μπορεί να κάνει «πίσω». Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι, η ανασυγκρότηση και ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ώστε να γίνει και πάλι η προοδευτική πλειοψηφική έκφραση της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη αγώνων και διακυβέρνησης δεν έκλεισε τον κύκλο του αλλά βρίσκεται μπροστά σε νέες πραγματικότητες και προκλήσεις. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Αδυναμίες και λάθη που πρέπει να διορθωθούν. Αυτό απαιτεί συνθετικές όσο και σαφείς απαντήσεις. Ανοιχτό και πειθαρχημένο διάλογο. Ενότητα και συντεταγμένη πορεία. Και σε αυτήν την πορεία είναι αναγκαία η συμβολή όλων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Και πριν από όλους του Αλέξη Τσίπρα, που με αίσθηση ευθύνης ανέλαβε σήμερα αυτή τη δέσμευση.

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr