«Προοδευτική συνεννόηση για δημοσιονομική κυριαρχία και παραγωγικό μετασχηματισμό χωρίς λιτότητα»

Ραδιοφωνική συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105,5» με τους Σπύρο Ραπανάκη και Γιάννη Σμυρλάκη.

Το ηχητικό της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η στάση της ΝΔ για το debate Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν πρέπει να εκπλήσσει. Η απερχόμενη κυβέρνηση δεν ήταν γενικά μια «κυβέρνηση της επικοινωνίας», αλλά της «ελεγχόμενης και καθοδηγούμενης επικοινωνίας».

* Τα μέτρα που προτείνει κάθε κόμμα πρέπει να μετριούνται σε όρους «αποτυπώματος». Και ποιο είναι το πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

  • Η άμεση ανακούφιση της κοινωνίας
  • Η αύξηση της αγοραστικής δύναμης
  • Η βιώσιμη ανάκαμψη
  • Η εγγύηση των θεσμών.

* Μιλούν κάποιοι για «κόστος» μέτρων. Εμείς μιλάμε για προτεραιότητες που απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι «κόστος» η επένδυση στο ΕΣΥ για την υγεία των πολιτών και στον σιδηρόδρομο για την ασφάλειά τους;

* Η πρώτη κατοικία συνιστά δικαίωμα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται όπως «κάθε άλλη» επένδυση που μπορεί και να αποτύχει. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η νέα προοδευτική πλειοψηφία:

1. Αναστέλλουν τους πλειστηριασμούς
2️. Διαμορφώνουν νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει το πεδίο.

* Η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις και απειλές από το μέλλον και προβλήματα από το παρελθόν. Γι’ αυτό, ακόμη και μην υπήρχε απλή αναλογική, χρειαζόμαστε ευρεία κοινωνική και πολιτική προοδευτική πλειοψηφία για μια ισχυρή κυβέρνηση μακράς πνοής.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνεται στις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες θεωρεί ότι από κοινού μπορούν να διαμορφώσουν μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση. Το τι θα κάνει κάθε κόμμα είναι θέμα πολιτικής ευθύνης του. Παράλληλα όμως και πρώτιστα απευθυνόμαστε στην κοινωνία και τις προοδευτικές δυνάμεις της. Που θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχιστεί η πολιτική του κ. Μητσοτάκη και η βαριά κληρονομία της ή θα στηρίξει την πολιτική αλλαγή.

* Ο κ. Μητσοτάκης προωθεί «κρυφή ατζέντα» νέας λιτότητας με «εργαλείο» τον πληθωρισμό. Ελάχιστη βάση προοδευτικής συνεννόησης είναι τη νέα τετραετία να επιτευχθούν δημοσιονομική κυριαρχία και παραγωγικός μετασχηματισμός χωρίς λιτότητα, αλλά με αύξηση εισοδημάτων.

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr