Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (91,6 & 105,8 FM), στην εκπομπή «Καθαροί λογαριασμοί» των Γιώργου Παπαγεωργίου και Δημήτρη Κοντογιάννη.
Το ηχητικό της συνέντευξης
Σημεία από τη συνέντευξη
- Εδώ και χρόνια ζούμε σε μια περίοδο πολλαπλών και διαδοχικών κρίσεων. Από τη μία πολλές από αυτές είναι πρωτόγνωρες και από την άλλη «δεδομένες» έως χθες πολιτικές είναι προφανές ότι είναι ακατάλληλες, αν δεν τροφοδοτούν οι ίδιες τα κρισιακά φαινόμενα.
- Στις συνθήκες που είμαστε και με τα διεθνή δεδομένα όπως είναι σήμερα, ως χώρα χρειαζόμαστε άμεσα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον χειμώνα και έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τα επόμενα 1-2 χρόνια.
- Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται, δεν μπορεί να υπάρχει «λύση» για την Ευρώπη.
- Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί δημόσιες πολιτικές. Πολιτικές στην αντίθετη κατεύθυνση από τις κυβερνητικές προτεραιότητες. Και η συνεννόηση επί των πολιτικών είναι ζητούμενη, αλλά έχει νόημα για πολιτικές που είναι οικονομικά αναπτυξιακές και κοινωνικά δίκαιες.
- Στην Ελλάδα έχουμε σημαντικά υψηλότερο πληθωρισμό σε σχέση με την EΕ και σημαντικά χαμηλότερα εισοδήματα & αγοραστική δύναμη. Η ανισότητα αυξάνεται και χρειαζόμαστε πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Ιστορικά ξέρουμε τις πολιτικές παρεκτροπές της ακρίβειας.
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis
Βουλευτής | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
2 ώρες πριν
Ομιλία Γιάννη Δραγασάκη στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας
dragasakis.gr
Ο Γιάννης Δραγασάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Πρώην Υπουργός Οικονομιας και ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
5 ημέρες πριν
«Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός, ο σεβασμός στη λαϊκή ψήφο δεν είναι à la carte»
dragasakis.gr
Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.Το ηχητικό ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
5 ημέρες πριν
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΡΤecho
www.ertecho.gr
- ΕΡΤechoShare on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
6 ημέρες πριν
«Πλήρως απονομιμοποιημένη η ΝΔ – Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές»
dragasakis.gr
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
6 ημέρες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
Latest Twetter Feeds
Newsletter