Συνέντευξη στην Les Echos

Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos».

Οι κυβερνώντες στην Ελλάδα δεν είναι ξεκάθαροι ως προς την ικανότητα αποπληρωμής των υποχρεώσεών της. Ποια είναι η πραγματική κατάσταση;

Η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία να πραγματοποιήσει φέτος μια μικρή ανάκαμψη της οικονομίας της και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%. Το 2015 πρέπει να είναι η χρονιά της σταθεροποίησης. Έχουμε τιμήσει μέχρι εδώ όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις μας, αλλά, για να συνεχίσουμε να το κάνουμε, έχουμε ανάγκη τη συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών.

Το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε, οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή που γνωρίζετε. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο μετάβασης, που πρέπει να καταλήξει σε ένα νέο συμβόλαιο με την ΕΕ.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν φαίνεται να σχεδιάζουν ούτε κάποια ελάφρυνση του χρέους ούτε δημοσιονομική χαλάρωση. Πώς θα αντέξετε οικονομικά εάν δεν λάβετε ευρωπαϊκή βοήθεια;

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είχαμε απόσυρση καταθέσεων και έλλειψη ρευστότητας. Η κατάσταση ήταν γνωστή. Γιʼ αυτό και ζητήσαμε μια περίοδο μετάβασης προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία με την εποικοδομητική συνεργασία όλων. Ωστόσο, μέχρι τώρα αυτή τη συνεργασία δεν τη βλέπουμε.

Από τη μεριά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, δεν βρίσκουμε όμως το αντίστοιχο των προσπαθειών μας στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές μας ανάγκες αφορούν εντούτοις μικρά ποσά. Η οικονομία μας εξακολουθεί να έχει πλεόνασμα, και έχουμε ένα σημαντικό σχέδιο για να επιταχύνουμε τα οικονομικά έσοδα, κυρίως χάρη στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Αλλά για αυτά έχουμε ανάγκη κάποιων μηνών.

Οι εταίροι σας όμως αμφιβάλλουν για την ικανότητα σας να εφαρμόσετε γρήγορα μεταρρυθμίσεις προκειμένου να φέρετε γρήγορα και δημοσιονομικά έσοδα…

Εμείς λυπούμαστε που το διευθυντήριο της Ευρώπης δεν μας αφήνει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Τα νομοσχέδιά μας είναι έτοιμα για να κατατεθούν στη Βουλή. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τους εταίρους μας. Σήμερα, για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό, η κυβέρνηση τυγχάνει μιας μαζικής υποστήριξης από τον ελληνικό λαό, και η κοινωνία βλέπει το μέλλον με ελπίδα. Αυτό το θετικό σενάριο πιστεύουμε ότι πρέπει να μας επιτρέψουν να το υλοποιήσουμε.

Αναφερθήκατε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ποια είναι τα σχέδιά σας;

Έχουμε στη διάθεσή μας πολλές λίστες με ονόματα Ελλήνων που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Δεν μπορούμε ωστόσο να είμαστε σίγουροι ότι όλοι είναι ένοχοι φοροδιαφυγής. Γιʼ αυτό γίνονται εκτενείς έρευνες, προκειμένου να είμαστε δίκαιοι. Θα κατατεθεί νομοσχέδιο σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, στόχος μας δεν είναι μόνο να προβούμε σε αυτά τα άμεσα μέτρα.

Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καινούριο σύστημα, σταθερό και δίκαιο. Θα δημιουργήσουμε αυτό που ονομάζουμε Περιουσιολόγιο, ώστε να ξέρουμε ο κάθε Έλληνας πόση περιουσία διαθέτει και άρα τι φόρο πρέπει να πληρώνει. Έχουμε αναρτήσει σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που αφορά στις τριγωνικές συναλλαγές, μέσω των οποίων επιχειρήσεις αποκρύπτουν κέρδη.

Έχετε στα χέρια σας τη λίστα Λαγκάρντ με τους 2.000 πιθανούς φοροφυγάδες;

Ναι, το Υπουργείο Οικονομικών έχει τη λίστα. Αλλά πρόκειται αποκλειστικά για μία λίστα από μία μόνο τράπεζα. Εμείς διεξάγουμε μια ευρύτερη έρευνα και θα χρησιμοποιήσουμε δεδομένα και από άλλες τράπεζες. Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε μια συνεργασία με την Ελβετία αλλά και με άλλες χώρες.

Η Γαλλία, για παράδειγμα, έχει προτείνει να βοηθήσει την Ελλάδα στη δημιουργία ενός ενοποιημένου μηχανισμού είσπραξης και μιας βάσης δεδομένων αδήλωτων λογαριασμών.

Εξετάζουμε σοβαρά αυτές τις προτάσεις. Εγκαινιάσαμε μάλιστα μια συνεργασία με τον ΟΟΣΑ σε αυτό τον τομέα. Η κυβέρνησή μας έχει πολλές ιδέες και διακρίνεται από αποφασιστικότητα σε αυτό το μείζον, για εμάς, θέμα. Πρόκειται για ένα πεδίο μάχης στο οποίο δίνουμε προτεραιότητα. Αλλά δεν σας κρύβω ότι, για να αποφέρουν καρπούς αυτά τα μέτρα, χρειάζεται ένα ελάχιστο κλίμα σταθερότητας και όχι διαρκείς απειλές και επιταγές εκ μέρους ορισμένων.

Δεν υπάρχει κίνδυνος αδυναμίας αποπληρωμής;

Είμαστε εν μέσω συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο με το Γιούρογκρουπ προκειμένου να υλοποιήσουμε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι ορισμένες χώρες θέτουν εν αμφιβόλω αυτή τη συμφωνία ή την ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

Αναφέρεστε στη Γερμανία;

Δεν έχει να κάνει με αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας. Οι αποκλίσεις αφορούν στην πολιτική της λιτότητας που διέλυσε τη χώρα μας. Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αρνούνται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις, ωστόσο δεν τίθεται θέμα να προδώσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Λέμε «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, λέμε όμως «όχι» στη λιτότητα.

Ποιο είναι το μεταρρυθμιστικό σας πρόγραμμα;

Ποιες μεταρρυθμίσεις θα εξαγγείλετε το επόμενο διάστημα; Θέλουμε να μετασχηματίσουμε την Ελλάδα, να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, έναν νέο τρόπο διακυβέρνησης του κράτους, έτσι ώστε να είμαστε στο ευρώ με τρόπο βιώσιμο. Η κορυφαία προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών προβλημάτων.

Η δεύτερη αφορά στις επενδύσεις και την εργασία. Η τρίτη στην οργάνωση του κράτους και τη δημόσια διοίκηση. Η τέταρτη στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και στη βέλτιστη αναδιανομή των πόρων. Πρόκειται για τους στόχους μας, αλλά είναι και στοιχεία της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου.

Αναφέρεστε σε ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, όμως ετοιμάζεστε να επαναπροσλάβετε δημοσίους υπαλλήλους. Δεν υπάρχει αντίφαση σε αυτό;

Στην Ελλάδα έγιναν απολύσεις που κρίθηκαν παράνομες από τα δικαστήρια. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προβλέψει 15.000 προσλήψεις αυτό το έτος. Θα επιθυμούσαμε να υπάρξουν 15.000 νέες προσλήψεις, αλλά η αίσθηση ευθύνης έναντι της δημοκρατίας μάς προστάζει να επανεντάξουμε τους πολίτες που αδικήθηκαν.

Θέλουμε λοιπόν να επανεντάξουμε αυτούς που απολύθηκαν παράνομα όπως, για παράδειγμα, τους απολυμένους της ΕΡΤ και τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Αλλά τα άτομα αυτά στο σύνολό τους δεν αποτελούν παρά μόνο ένα μικρό μέρος των 15.000. Οι νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν θα αφορούν κυρίως τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Χρειαζόμαστε επίσης εφοριακούς.

Πώς κρίνετε τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης; Η Γαλλία σάς στήριξε όσο το επιθυμούσατε;

Συμμετείχα στο πρώτο Γιούρογκρουπ της 11ης Φεβρουαρίου. Τέθηκε λοιπόν ένα θέμα αρχής: ένα μέρος των συμμετεχόντων έλεγε ότι αυτό που συνέβη μετά τις εκλογές στην Ελλάδα δεν αφορούσε το Γιούρογκρουπ και ότι η νέα κυβέρνηση έπρεπε να συνεχίσει την εφαρμογή κατά γράμμα της πολιτικής και του προγράμματος της προηγούμενης κυβέρνησης. Άλλοι πίστευαν ότι θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια συμφιλίωσης μεταξύ του σεβασμού στους κανόνες της ΕΕ και του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.

Αυτή η άποψη υποστηρίχθηκε από τον Μισέλ Σαπέν. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιʼ αυτό. Σε αυτήν τη βάση πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμη ότι πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Αυτή ακριβώς η θέση, την οποία υποστήριξε η Γαλλία και άλλες χώρες, επικράτησε στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Η κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων είναι πραγματική απειλή;

Σε ό,τι αφορά στις γερμανικές επανορθώσεις, αυτές δεν συνδέονται με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Να επαναλάβω ότι δεν διαπραγματευόμαστε μονομερώς με τη Γερμανία αλλά με το σύνολο των Ευρωπαίων εταίρων και τους θεσμούς. Οι επανορθώσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο έχουν μεγάλη συμβολική αξία, είναι λοιπόν ένα πραγματικό ζήτημα, ακόμη και αν είναι ανεξάρτητο από άλλα ζητήματα.Δίνεται η αίσθηση ότι υπάρχει κακοφωνία στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό δεν υπονομεύει την αξιοπιστία της κυβέρνησης Τσίπρα; Δεν έχω πρόθεση να δικαιολογήσω κανέναν.

Ωστόσο, δεν γνωρίζω καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη που να λειτουργεί με απόλυτη ομοφωνία. Μερικές φορές μάλιστα ένα μέλος ευρωπαϊκής κυβέρνησης μπορεί να δηλώνει κάτι τη μια μέρα και κάτι άλλο την επόμενη. Φυσικά ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εργάζομαι για να αποκτήσει η κυβέρνηση μεγαλύτερη συνοχή.

Διαβάστε την πρωτότυπη δημοσίευση εδώ

 

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr