Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΓΗ”_Η κυβέρνηση επιτίθεται, το ΠΑΣΟΚ συναινεί_

1. Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ., η πολιτική των “μεταρρυθμίσεων” έχει δημιουργήσει κλίμα γενικευμένης σύγκρουσης με τους εργαζόμενους. Πώς το σχολιάζεις;

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η κυβερνητική πολιτική τροφοδοτεί την κοινωνική δυσαρέσκεια. Οι πολίτες “έσπασαν” τον κώδικα των δήθεν μεταρρυθμίσεων, γρηγορότερα απ’ ό,τι περίμεναν πολλοί. Γίνεται αντιληπτό ότι πίσω από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις βρίσκεται η προσπάθεια επιβολής ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου στην οικονομία και ενός νεοσυντηρητικού προτύπου στην κοινωνία.

Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι υπόθεση μόνο των δύο τελευταίων χρόνων. Έχουμε ενδυνάμωση και επιτάχυνση διαδικασιών που προϋπήρχαν. Όμως έχουμε και νέα δεδομένα που θέτουν ερωτήματα. Γιατί οι τραπεζίτες θέλουν την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων; Γιατί ο ΣΕΒ εισηγείται μισθολογικές αυξήσεις με βάση τον ευρωπαϊκό και όχι τον ελληνικό πληθωρισμό; Γιατί ο κ. Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ σε συγχορδία με τον κ. Αλογοσκούφη, εισηγούνται τη συνταγματοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας, της διαρκούς λιτότητας και ενός δημοσιονομικού αυταρχισμού; Ποιες είναι οι κοινωνικές ρίζες και οι υλικές βάσεις αυτών των επιλογών; Θέλω να πω ότι ίσως έχουμε μια βαθύτερη “αλλαγή των συνθηκών”, όπως είπαν και οι τραπεζίτες, την οποία πρέπει να αναλύσουμε, από τη δική μας σκοπιά, προκειμένου να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε.

2. Εννοείς ότι κάτι αλλάζει στον ίδιο τον καπιταλισμό;

Ακριβώς. Και διεθνώς και στη χώρα μας, ο καπιταλισμός έχει μπει σε μια νέα φάση πιο επεκτατικής και επιθετικής εξάπλωσης. Μπορούμε να μιλήσουμε σχηματικά για ένα νέο καπιταλισμό γενικά. Και για ένα νέο ελληνικό καπιταλισμό, υπό διαμόρφωση, ειδικότερα. Πρώτα – πρώτα ο χώρος δράσης του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου δεν είναι πια μόνο η ελληνική επικράτεια. Είναι η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δεύτερο, η δυναμική αυτή ηγεμονεύεται από το χρηματιστικό κεφάλαιο το οποίο δεν ενδιαφέρεται ούτε για απασχόληση ούτε για κοινωνικές ισορροπίες ούτε για μακροχρόνιες επενδύσεις, αλλά μόνο για άμεσα κέρδη. Τρίτο, αναπτύσσεται σε βάρος του “δημόσιου χώρου”, σε βάρος των δημόσιων αγαθών και του περιβάλλοντος. Οικειοποιείται λειτουργίες της κοινωνίας, αναγκαίες για την αναπαραγωγή της και τις μετασχηματίζει σε πεδία κερδοσκοπίας. Τέλος, δε θέλει κανόνες, ρυθμίσεις, όρια. Θέλει να είναι ανεξέλεγκτος. Θέλει όμως να έχει το δικό του Σύνταγμα. Γι’ αυτό και η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση δεν υπηρετεί μόνο επικοινωνιακές της ανάγκες, όπως, αφελώς, λένε ορισμένοι. Έχει βαθύτερες στοχεύσεις. Αυτός ο νέος καπιταλισμός μας δείχνει τα δόντια του με αλαζονεία και έπαρση. Η κυβέρνηση, αντί να τιθασεύει, έστω, αυτές τις επιθετικές δυνάμεις, τις απελευθερώνει και τις νομιμοποιεί. Το δε ΠΑΣΟΚ υπόσχεται ταξική ειρήνη και συναίνεση. Αυτή είναι εντελώς συνοπτικά η δική μου, τουλάχιστον, ανάγνωση της πραγματικότητας.

3. Θεωρείς ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο κυβέρνησης – εργοδοτών με στόχο την αποδυνάμωση των εργασιακών δικαιωμάτων, με παράλληλη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα προς όφελος των ιδιωτών;

Φυσικά. Αλλά δεν πρέπει να το δούμε με όρους συνωμοσίας, αλλά, όπως ήδη είπα, με όρους δυναμικής των καπιταλιστικών εξελίξεων, της κυρίαρχης πολιτικής και συσχετισμού των δυνάμεων, κοινωνικών και πολιτικών. Πρέπει, συνεπώς, να στραφούμε στις αντίρροπες δυναμικές που οι ανάγκες της κοινωνίας τροφοδοτούν και ενισχύουν. Πώς θα συγκροτηθούν πιο αποτελεσματικά σε κοινωνικά και πολιτισμικά αντίβαρα; Πώς θα εκφρασθούν σε εναλλακτικές και ανταγωνιστικές πολιτικές στρατηγικές; Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, η πρόκληση, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όχι μόνο της συγκυρίας, αλλά και της ευρύτερης ιστορικής φάσης που ζούμε.

4. Πώς κρίνεις τη στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβερνητικής επίθεσης; Συναινεί, αντιδρά, υπερθεματίζει;

Το ΠΑΣΟΚ, στο παρελθόν, άνοιξε το δρόμο και νομιμοποίησε το νεοφιλελεύθερο πρότυπο και τη λογική του μονόδρομου. Σήμερα ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου φωνάζει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Αλλά ποιος είναι αυτός; Φοβάμαι ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ιδεολογικά παγιδευμένο στη λογική του “τρίτου δρόμου”, δηλαδή στη λογική μιας συναίνεσης με το νεοφιλελευθερισμό και όχι ανταγωνιστικής αντιπαράθεσης με αυτόν. Αυτή η παγίδευση το μόνο που παράγει ως πολιτική πρόταση είναι η παραδοξολογία του “flexicurity”, που θέλει να πει και ευελιξία και ασφάλεια, νεοφιλελευθερισμός με ασφάλεια! Μα το ένα είναι αναίρεση του άλλου. Στη βάση αυτή, το ΠΑΣΟΚ και να θέλει δεν μπορεί να κάνει δομική αντιπολίτευση,. Είναι υποχρεωμένο να περιορίζεται σε μια ρηχή, διαχειριστική και διαδικαστική κριτική. Ακριβώς γι’ αυτό το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο το παρελθόν του. Είναι και το παρόν και το μέλλον του.

5. Τελευταία κατατίθενται από στελέχη του ΣΥΝ προτάσεις για συγκρότηση ενός αντινεοφιλελεύθερου μετώπου, με τη συμμετοχή και του ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι η δική σου άποψη επί του θέματος;

Υποθέτω τα όργανα του κόμματος θα δώσουν συλλογική και υπεύθυνη απάντηση.

Το δικό μου σχόλιο είναι το εξής: Το ΚΚΕ προσπαθεί να αναδείξει σε κριτήριο αριστεροσύνης το να μην έχουμε καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Καμιά επαφή, καμιά συνεργασία ούτε καλημέρα ει δυνατόν μαζί τους. Δε νομίζω ότι μια τέτοια στάση έχει ιστορική θεμελίωση, είναι διορατική ή συνιστά μια αντίληψη αριστερή.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ, δεν αυτοπροσδιορίζεται καν ως “αντινεοφιλελεύθερο” κόμμα. Συνεπώς, δεν το βρίσκω σωστό να κάνουμε κάθε τόσο επικλήσεις σε ένα άλλο κόμμα να κάνει κάτι που ούτε το θέλει ούτε το μπορεί. Αυτό, βεβαίως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θέματα ή πεδία στα οποία και πρέπει να επιδιώκουμε και μπορεί να υπάρξει κοινή δράση είτε με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ είτε και με το ΠΑΣΟΚ ως σύνολο.

Τέλος, δεν πρέπει και ούτε μπορούμε, ως κόμμα, να είμαστε συνεχώς σε μια κατάσταση “διαρκούς συνεδρίου”. Είναι σα να είμαστε συνεχώς σε ένα τεστ κοπώσεως. Πολύ περισσότερο που, εμείς, ήδη από το 2003, με το προγραμματικό μας συνέδριο, διαπιστώσαμε ότι έχουν διαμορφωθεί νέες διαχωριστικές γραμμές. Και μάλιστα αναλάβαμε το καθήκον να επεξεργαστούμε προτάσεις, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που να λειτουργούν, με το εναλλακτικό περιεχόμενό τους, ως πολιτικές διαχωριστικές γραμμές, προς το σύστημα του συναινετικού δικομματισμού. Και ταυτόχρονα να λειτουργούν ως πόλοι ευρύτερων κοινωνικών συσπειρώσεων και να σηματοδοτούν μια εναλλακτική προοπτική. Έχω την αίσθηση ότι ούτε στο επίπεδο του ΣΥΝ ούτε σε εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε όσα θα μπορούσαμε έστω, προς αυτή την κατεύθυνση.

6. Αναφέρθηκες παρεμπιπτόντως και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Ποια, κατά τη γνώμη σου, πρέπει να είναι η στάση της Αριστεράς προς αυτήν;

Η διαδικασία θα είναι μακρόσυρτη και πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα.

Η ευθύνη της αναθεώρησης ανήκει στη Βουλή. Αλλά και οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο. Το πρώτο ζήτημα, συνεπώς, είναι η αναθεώρηση να μη γίνει ερήμην της κοινωνίας. Οι πολίτες, τα κοινωνικά κινήματα, οι φορείς της κοινωνίας, να μπορούν να εκφραστούν και να παρέμβουν. Θα μπορούσε, λοιπόν, να αναληφθεί μια ευρεία πρωτοβουλία για μια παράλληλη συντακτική συνέλευση των πολιτών και των κινημάτων. Μια πρωτοβουλία ανοιχτή σε κοινωνικά κινήματα, συνδικαλιστές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οργανώσεις νεολαίας, κινήσεις πολιτών, βουλευτές και αυτοδιοικητικούς, συνταγματολόγους, ανθρώπους του πολιτισμού κ.α.

Μια τέτοια “εθνοσυνέλευση”, υπό τη μορφή ενός ανοιχτού φόρουμ, σε εθνική κλίμακα ή και σε τοπικό επίπεδο, θα μπορούσε να συμβάλλει καταλυτικά στην ενημέρωση των πολιτών για το τι διακυβεύεται,  στην επεξεργασία και την προβολή προτάσεων, στην κινητοποίηση της κοινωνίας και στην άσκηση πιέσεων στη Βουλή και τους βουλευτές, ώστε η ψήφος τους, όποια κι αν είναι, να έχει συνέπειες.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr