Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΧΙΑΧΤΙΔΑ” της Χίου_Πολιτικές εξελίξεις_

1. Πρόσφατα καταθέσατε στη Βουλή ερώτηση για την επείγουσα κατασκευή νέου εργοστασίου ΔΕΗ στη Μυτιλήνη. Συμφωνείτε με την θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου που προτείνει σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, ως μόνιμη λύση, τη διασύνδεση της Λέσβου και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, είτε με την ηπειρωτική Ελλάδα, είτε με τα ευρωπαϊκά ηλεκτρικά δίκτυα μέσω των απέναντι μικρασιατικών παραλίων, σε συνδυασμό με την μέγιστη δυνατή ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα;

Συμφωνούμε με την κεντρική ιδέα, ότι δηλαδή πρέπει να αναζητήσουμε μια μακροπρόθεσμη λύση. Συμφωνούμε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές. Από κει και πέρα, όλες οι δυνατές λύσεις πρέπει να εξετασθούν φυσικά σε συνάρτηση με την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού, την προστασία του περιβάλλοντος και τα οικονομικά δεδομένα κάθε λύσης.

2. Για την υπόθεση των Ομολόγων Συνασπισμός και ΠΑΣΟΚ ζητάνε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να πέσει φως στην υπόθεση. Γιατί κατά τη γνώμη σας η πρόταση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνο τον Πρωθυπουργό;

Προφανώς γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει όπως – όπως η υπόθεση. Στην ουσία, γίνεται ό,τι έγινε και με το περιβόητο “έγκλημα του χρηματιστηρίου”, αλλά και με τις υποκλοπές. Τεράστια προβλήματα κουκουλώνονται. Οι πολιτικές ευθύνες συγκαλύπτονται. Διαμορφώνεται έτσι, ένα γκρίζο τοπίο, που επιτρέπει τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ να προβάλλουν ο καθένας τη δική του αλήθεια, να καταγγέλλει ο ένας τον άλλο, να προσπαθούν να φανατίζουν ο καθένας τους οπαδούς του και να καλλιεργείται η πόλωση.

3. Πιστεύετε ότι τελικά θα επιστραφούν τα χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία;

Η νομοθεσία που ίσχυε ως πρόσφατα δεν προέβλεπε την ύπαρξη δομημένων ομολόγων στα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων.
Η αγορά τέτοιων ομολόγων έγινε κατά παρέκκλιση τόσο της καθιερωμένης πρακτικής όσο και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Συνεπώς, πρέπει να εξασφαλισθεί η δυνατότητα σε όποιο ταμείο έχει τέτοια ομόλογα να απαλλαγεί απ’ αυτά χωρίς ζημία. Η ζημία όπου υπάρχει, πρέπει να βαρύνει τον εκδότη (τράπεζες ή δημόσιο) και τον πωλητή εφόσον πωλήθηκε υπερτιμημένο.
 
4. Για ποιο λόγο θα “βγάζατε το καπέλο” στον Κώστα Καραμανλή;

Ένας φιλόσοφος είχε πει κάποτε πως “άλλα λες για να πάρεις την εξουσία και άλλα κάνεις αφού την πάρεις”. Ο κ. Καραμανλής εφάρμοσε αυτή τη συνταγή με επιμέλεια. Αντί να διορθώσει κάποια από τα στραβά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που τόσο κατήγγειλε ως αντιπολίτευση, τα έκανε άλλοθι για να δικαιολογήσει τα δικά του. Έτσι, επιτάχυνε τον κατήφορο της κοινωνικής οπισθοδρόμησης αντί να τον ανακόψει.

5. Πιστεύετε ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ της ελληνικής οικονομίας;

Από στενά οικονομική άποψη, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση μεγέθυνσης. Διαγράφει την ανοδική φάση του οικονομικού κύκλου που διαρκεί πάνω από 10 χρόνια. Κάθε χρόνο το εθνικό εισόδημα αυξάνει με ρυθμό 4%. Ουσιαστικά το εθνικό εισόδημα της χώρας έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε πραγματικές τιμές. Τα κέρδη των τραπεζών και γενικά των μεγάλων επιχειρήσεων αυξάνουν με πολύ πιο γρήγορους, θα έλεγα προκλητικούς σε ορισμένες περιπτώσεις, ρυθμούς. Το κομμάτι όμως από αυτή την πίτα που μένει για τους εργαζόμενους αντί να αυξάνει, μικραίνει. Τα προβλήματα των υποδομών, του κοινωνικού κράτους, της προστασίας του περιβάλλοντος και των περιφερειακών ανισοτήτων δεν αντιμετωπίζονται, παρά και τους σημαντικούς πόρους που εισρέουν ακόμη από την Ε.Ε.
Το τούνελ, επομένως, στο οποίο αναφέρεσθε είναι πολιτικό και όχι οικονομικό, είναι τούνελ της ασκούμενης πολιτικής.

6.  Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι α) υπερέχουμε και β) υστερούμε ως χώρα, ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης; (και γιατί)

Το πρόβλημα της ανάπτυξης στην εποχή μας τίθεται περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν με όρους ποιοτικούς. Και τούτο γιατί η ποιότητα της ανάπτυξης επηρεάζει αποφασιστικά και την ποσότητά της. Η ποιότητα της εκπαίδευσης για παράδειγμα, η ποιότητα του περιβάλλοντος, της δημοκρατίας, της δημόσιας διοίκησης, η άμβλυνση των ανισοτήτων και η ασφάλεια των πολιτών συνιστούν κρίσιμους παράγοντες ανάπτυξης. Μια  ανάπτυξη, αντίστροφα, που γίνεται π.χ. σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος έχει περιορισμένα όρια, δεν είναι διατηρήσιμη κι ακριβώς γι’ αυτό χρειάζεται να υιοθετήσουμε μια στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης.
Από την άποψη αυτή η χώρα μας έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, και στο επίπεδο του φυσικού περιβάλλοντος και σ’ εκείνο του ανθρώπινου δυναμικού. Το πρόβλημα είναι ότι μια ποιοτική ανάπτυξη έχει ανάγκη από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αποτελεσματικούς μηχανισμούς αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, αναβάθμιση και σεβασμό της αξίας της εργασίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, αυστηρά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

7.   Πιστεύετε ότι ο Συνασπισμός χρειάζεται σήμερα ανανέωση στα πρόσωπα;

Για την Αριστερά της εποχής μας, η ανανέωση σε επίπεδο ιδεών,  προγράμματος, μορφών πάλης και προσώπων πρέπει να είναι μια διαρκής διαδικασία. Ο Συνασπισμός έχει αίσθηση αυτής της ανάγκης και γι’ αυτό ακριβώς έχει ως ιδρυτική του δέσμευση την οικολογική διάσταση της πολιτικής του, τη σύνδεσή του με τα νέα κοινωνικά κινήματα, το άνοιγμά του στη νεολαία…

8.  Πάντως, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το Συνασπισμό να βρίσκεται σε οριακό σημείο για την εκλογή βουλευτών….

Αντιθέτως, αυτός ο προσανατολισμός του ΣΥΝ, μπορούμε να πούμε ότι σήμερα δικαιώνεται υπό την έννοια ότι κατανοείται η αναγκαιότητά του, αλλά φαίνονται και τα πρώτα αποτελέσματα. Αυτό φάνηκε και στους αγώνες για το άρθρο 16 και σ’ εκείνους για τους δημόσιους χώρους, τα δάση και τις παραλίες κλπ. Ακόμη και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια ανοδική πορεία του ΣΥΝ. Βεβαίως, δεν έχουμε αυταπάτες ότι, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η πόλωση θα δυναμώνει. Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Το καινούργιο είναι ότι η πόλωση αυτή απωθεί, δεν έλκει, τουλάχιστον τους νέους και τις νέες και όχι μόνο.

9. Ο Συνασπισμός θα προτιμούσε η νέα κυβέρνηση να είναι από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ;

Ο Συνασπισμός, “προτιμά” αλλά και θα αγωνιστεί ώστε μετά τις εκλογές, οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας να έχουν πιο ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Και τούτο γιατί μόνο με ισχυρά κοινωνικά κινήματα και με μια ισχυρή ενωτική ριζοσπαστική Αριστερά θα μπορούσαμε να αντισταθούμε στα νέα κύματα νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θα εκδηλωθούν μετά τις εκλογές με στόχο τα ασφαλιστικά, εργασιακά και άλλα δικαιώματα των πολιτών .

10. Πώς βλέπετε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το Συνασπισμό μετά τις εκλογές;

Παρά τις διαφορετικές επιθυμίες μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων
τους, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτές που έστρωσαν το χαλί για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης δημόσιων αγαθών. Και σήμερα ακόμη, το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως στήριγμα της πολιτικής αυτής σε πολλούς τομείς.
Προσωπικά δε νομίζω ότι η ΝΔ θα μπορούσε να σταθεί ή να κάνει τα όσα κάνει, αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε στρώσει έδαφος ή αν το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε, έστω και τώρα μια επί της ουσίας, πραγματικά εναλλακτική πολιτική. Υπό αυτά τα δεδομένα δε νομίζω ότι έχει νόημα η όποια συζήτηση για κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθούν ή και να δημιουργηθούν δυνατότητες για κοινή δράση και με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και με δυνάμεις του ΚΚΕ σε συγκεκριμένα κοινωνικά προβλήματα.

11. Aν δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή ο Συνασπισμός στις επόμενες εκλογές, πιστεύετε ότι τίθεται θέμα ηγεσίας;

Το στοίχημα του Συνασπισμού δεν είναι απλά να μπει στη βουλή, αλλά να επιτύχει ποιοτικό άλμα και να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στο δικομματισμό. Και σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες αυτό το στοίχημα να το κερδίσουμε μαζί με τη νεολαία, μαζί με τα κοινωνικά κινήματα.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12], ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr