«H επίθεση στα ‘επιδόματα’, είναι επίθεση στο Κοινωνικό Κράτος»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα.

 

Σημεία της συνέντευξης

Για τη στάση της Τουρκίας

Σήμερα, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε την ανθεκτικότητά μας ως χώρα τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στο γεωπολιτικό, έχουμε καταφέρει να έχουμε θωράκιση και να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις με τους βόρειους γείτονές μας. Ιεραρχώντας κατάλληλα τους κινδύνους, έχουμε τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά και δεν νομίζουμε ότι ο εχθρός και ο αντίπαλός της είναι η Ελλάδα. Η Τουρκία και εμείς, ως γείτονες, έχουμε συμφέρον να αναζητούμε δρόμους ειρηνικής συμβίωσης. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν ευρύτερες εξελίξεις στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και από εκεί προέρχεται αυτή η νευρικότητα της Τουρκίας. Εμείς πρέπει να επιμείνουμε στην ψύχραιμη στάση, στις ξεκάθαρες θέσεις και είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε όλοι, παρά την προεκλογική περίοδο και τις αντιπαραθέσεις, ότι στα εθνικά θέματα και στην ευρύτερη προοπτική της χώρας πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συμφωνία.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ

Δεν νιώθω ότι δεν κοιτάξαμε την κοινωνία στα μάτια όλα αυτά τα χρόνια. Μια στρατηγική «λήθης», όμως, δεν βοηθά, έχουμε ανάγκη από μια νέα συλλογική αυτογνωσία ως χώρα, εγώ δεν συμφωνώ με την εικόνα που δημιουργείται σαν η ιστορία της χώρας και της κρίσης να αρχίζει το 2015. Ζήσαμε μία χρεοκοπία, με τις συνέπειες της να ισοδυναμούν με συνέπειες πολέμου. Εξαιτίας της, η κοινωνία κόντεψε να διαλυθεί, καταστράφηκαν μεγάλα τμήματα της μεσαίας τάξης και φτωχοποιήθηκαν. Αυτή την Ελλάδα ανέλαβε η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 ώστε να την ανορθώσει. Εμείς καταφέραμε να κάνουμε το στοιχειώδες, να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και την επιτροπεία και να μπορούμε να αποφασίζουμε μόνοι μας, στο πλαίσιο πάντα του ευρωπαϊκού πλαισίου. Κάποιοι δεν το εκτιμούν αυτό. Θέλω να θυμίσω ότι μέχρι και την 4η αξιολόγηση υπήρχαν συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για το εάν έπρεπε να βγούμε «καθαρά» από τα Μνημόνια ή αν έπρεπε να ακολουθήσουμε μία πολιτική διαρκών δεσμεύσεων. Στη βάση αυτή, από την 21η Αυγούστου που βγήκαμε από τα Μνημόνια, υπάρχει ένα έργο που δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις και τα κριτήρια της κυβέρνησης, έχοντας αποτέλεσμα σε συγκεκριμένους τομείς.

Αν με ρωτήσετε εάν λύσαμε όλα τα προβλήματα, η απάντηση είναι όχι, διότι η κληρονομιά της κρίσης και οι βαθύτερες αιτίες της δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί. Έχουμε αντιμετωπίσει το επίπεδο των δημοσιονομικών ανισορροπιών. Το βαθύτερο πρόβλημα που είναι το παραγωγικό μοντέλο και άλλες λογικές που οδήγησαν στη χρεοκοπία, αποτελούν το διακύβευμα της επόμενης τετραετίας.

Για τη φορολογία & τα κοινωνικά επιδόματα

Από τη χρεοκοπία και μετά, το φορολογικό βάρος της χώρας μεγάλωσε κατά 6,6 μονάδες. Οι 5 από αυτές είχαν επιβληθεί ήδη μέχρι το 2014, ενώ η 1,6 μονάδα επιβλήθηκε από τη δική μας κυβέρνηση. Πολλές φορές η ποσότητα δεν είναι το κύριο -μία σταγόνα μπορεί να ξεχειλίσει το ποτήρι- αλλά η διαστρέβλωση και η αντιστροφή της πραγματικότητας, είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε.

Σχετικά με αυτό που λέγεται υποτιμητικά «επιδοματική πολιτική», για ποια επιδόματα μιλάμε; Το επίδομα ενοικίου είναι διάσταση της στεγαστικής πολιτικής που πρέπει να έχει μια σύγχρονη χώρα όπως η Ελλάδα, κάτι που δεν είχαμε έως τώρα. Και δεν είναι μόνο το επίδομα ενοικίου, αλλά εμείς φιλοδοξούμε και φοιτητικές εστίες να φτιάξουμε και άλλες ανάγκες να καλύψουμε. Υπάρχει μια προσπάθεια ενοχοποίησης όχι κάποιων έκτακτων επιδομάτων που δόθηκαν από ανάγκη, για να καλυφθούν ανάγκες της κοινωνίας, αλλά πολιτικών που συγκροτούν το σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

Για το πλεόνασμα

Δύο αποκαταστάσεις της πραγματικότητας:

Πρώτον, η οικονομία σήμερα έπειτα από μια πολύχρονη ύφεση βρίσκεται σε μια τροχιά ανάκαμψης επί 9 διαδοχικά τρίμηνα, γεγονός που δείχνει ότι η ανάκαμψη έχει εδραιωθεί. Είμαστε η οικονομία με μια από τις σταθερότερες ανακάμψεις, όταν μάλιστα στην Ευρώπη σήμερα η ανάπτυξη υποχωρεί, επομένως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα να γίνεται λόγο για καθήλωση.

Δεύτερον, η Εθνική Στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας που εξειδικεύεται σε 100 μεταρρυθμίσεις συγκεκριμένες οι οποίες θα γίνουν την επόμενη 4ετία. Έπειτα από τόσα χρόνια στη Βουλή θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το ότι η χώρα έχει αποκτήσει πλέον την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική. Ακόμα και για κάποιον που δεν συμφωνεί, θεωρώ ότι αποτελεί μια καλή βάση που μπορεί και να βελτιωθεί.

Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα οποία είναι πολύ θετικό ότι ο κ. Γεραπετρίτης δέχεται ότι είναι έγκυρα, δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα απόκλισης. Θέλω να θυμίσω ότι και με τους θεσμούς, τους ευρωπαϊκούς και πολύ περισσότερο με το IMF υπήρχε πάντα μια διελκυστίνδα. Θυμίζω ότι το 2017 κοντέψαμε να τιναχτεί όλη η διαπραγμάτευση στον αέρα, διότι ισχυρίζονταν ότι δεν θα πιάσουμε τους στόχους αυτούς. Άρα έχουμε μια αφετηρία. Ας αναγνωριστεί, λοιπόν, ότι αυτή η κυβέρνηση δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να μιλάμε σήμερα και για ανάπτυξη και για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Τώρα σε ό,τι αφορά στο πλεόνασμα, εμείς έχουμε μία απάντηση και σε αυτό. Το 2020, αν θέλουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα, με το 3,5% πλεόναμσα συν τα μέτρα, δεν κλείνει ο λογαριασμός. Έτσι, λοιπόν, βάζουμε από το απόθεμα που έχουμε -το οποίο είναι επαρκές- 5,5 δισεκατομμύρια σε ένα λογαριασμό και λέμε στους Ευρωπαίους, αν σας απασχολεί το αν θα πληρωθείτε τα χρέη σας, το ποσό υπάρχει. Εμείς ναι μεν κάνουμε πλεονάσματα 3,5% αλλά τη μια μονάδα τη διαθέτουμε για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς σκοπούς. Είναι στην ουσία η πρόταση που είχε κάνει εκ μέρους της κυβέρνησης ο κύριος Τσακαλώτος κατά τη διαπραγμάτευση όπου ζητήσαμε να έχουμε 2,5% ή 3,5% -εάν δεν γινόταν «αλλιώς»- πλεονάσματα, αλλά τη μία μονάδα να την έχουμε για αυτούς τους σκοπούς. Αυτό είναι μια βάση διαπραγμάτευσης για το μέλλον ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Για τις επενδύσεις

Διαφωνώ έντονα και διαμαρτύρομαι μάλιστα στους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι υπήρξε στασιμότητα στις επενδύσεις. Έχετε υπόψη σας ποια ήταν η κατάσταση το 2015; Παραλάβαμε ένα φαύλο καθεστώς…

Για το δίλημμα των εκλογών

Πολιτικές διαφορές υπάρχουν, αλλά οι αριθμοί δεν αμφισβητούνται. Εμείς παραλάβαμε ένα κλίμα αναπτυξιακού νόμου και επενδύσεων φαύλο. Εγώ ζητώ από τον κύριο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να δεσμευτούν ότι δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό το φαύλο καθεστώς. Δεν θα εξυπηρετούνται οι ημέτεροι.

Το δίλημμα των εκλογών κατά την άποψη μου είναι βαθύτερο. Είναι αν θα αλλάξουμε πρότυπο ανάπτυξης και διακυβέρνησης ενσωματώνοντας τα μαθήματα που ζήσαμε από την κρίση και τη χρεοκοπία ή αν θα επιστρέψουμε διολισθαίνοντας στο παρελθόν. Κατά την άποψή μου το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ είναι άσχετο, δεν συλλαμβάνει καν το πρόβλημα. Εάν η χώρα μας δεν αποκτήσει μια οικονομία εξωστρεφή, καινοτόμα, βιώσιμη, βασισμένη στη γνώση, δυστυχώς πρέπει να το πω, αν και δεν μου αρέσει, η έξοδος από την κρίση δεν θα είναι οριστική.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12], ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr