Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, στον Ν. Χατζηνικολάου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

 

• Σε τι διαφέρει η πολιτική των δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο, σε ό,τι αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Εσείς τι λέτε κε Δραγασάκη;

 

Εμείς λέμε ότι υπάρχει κίνδυνος και αυτός προκύπτει από τη εφαρμογή του μνημονίου. Δηλαδή, αν δεν αλλάξει το μοντέλο της ασκούμενης πολιτικής και όχι απλά κάποιες παράμετροι, απειλούμαστε με κατάρρευση, ακόμη και εντός του 2012, διότι ήδη έχουμε κατάρρευση των εσόδων. Δεύτερον, μακροπρόθεσμα, αυτή η πολιτική, ακόμη και μετά το 2020, δεν μας επιτρέπει να έχουμε ισότιμη συμμετοχή στο ευρώ και την Ε.Ε.. Δηλαδή το 2020 το χρέος προβλέπεται να είναι πάνω από 120% έναντι του στόχου για 60%. Άρα και μετά το 2020 θα έχουμε πολιτικές λιτότητας.

 

Κατά συνέπεια υπάρχει κίνδυνος καταστροφής και αυτό τονίσαμε με την επιστολή Τσίπρα στους Ευρωπαίους ηγέτες. Εκεί τους είπαμε ότι δεν υπάρχει μνημόνιο, με την έννοια ότι δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση. Ότι δεν υπάρχει μνημόνιο με την έννοια ότι η συνέχιση της εφαρμογής του οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν παίζουμε παιχνίδι, δεν εκβιάζουμε κανέναν. Λέμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια εξίσωση επιβίωσης για την κοινωνία και σ’ αυτή θα σταθούμε.

 

Το δεύτερο που θα ήθελα να πω είναι ότι ο τρόπος που θα γίνει η ακύρωση του μνημονίου επαφίεται στο σχεδιασμό που θα κάνει η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς. Στην εκπομπή σας μάλιστα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου είχα την ευκαιρία να εξηγήσω ότι αλλιώς θα χειριστεί κανείς θέματα πολιτικά, θέματα νόμων που ψήφισε η ελληνική βουλή και αλλιώς θα χειριστεί θέματα καταγγελίας με τη νομική έννοια του όρου, όπου εκεί η καταγγελία θα γίνει εφόσον προϋπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης των συνεπειών.

 

Και το τρίτο που θα ήθελα να πω είναι ότι πράγματι η Ευρώπη αλλάζει διότι δυναμώνουν οι φωνές ενάντια στη λιτότητα. Η Ευρώπη αλλάζει διότι ανεβαίνει η  δύναμη της Αριστεράς και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι στοιχείο αυτής της αλλαγής. Επομένως θεωρώ ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη στήριξη του λαού, θα έχει την αξιοπιστία εκείνη ώστε στη θέση του καταστροφικού μνημονίου να μπει ένα αξιόπιστο σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας.  

 

• Σ’ αυτό που είπε πριν από λίγο ο κος Αρβανιτόπουλος, ότι δηλαδή η μονομερής καταγγελία του μνημονίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε έξοδο από το ευρώ και στην επιστροφή στη δραχμή, αυτό το έχει πει πριν από λίγο καιρό και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ κος Αλαβάνος. Τι απαντάτε σ’ αυτό;

 

Απαντάμε ότι είναι αναπαραγωγή του επιχειρήματος των πιστωτών. Ότι πρόκειται για λάθος εξίσωση που θέλει να πει ότι εντός του ευρώ μόνο λιτότητα μπορούμε να έχουμε. Αυτό είναι ένα επιχείρημα των πιστωτών απέναντι στο οποίο εμείς στεκόμαστε και καλούμε και όλους να κάνουν το ίδιο. Να συγκροτήσουμε τα δικά μας επιχειρήματα διότι η λογική του καλού μαθητή δεν έχει αποδώσει. Δεν προτείνουμε την πολιτική του άτακτου παιδιού. Προτείνουμε τη συγκρότηση ενός μετώπου το οποίο, στο όνομα της σωτηρίας της κοινωνίας, θα πείσει τους λαούς της Ευρώπης ότι η σημερινή πολιτική είναι ζημιογόνα και για εμάς και για αυτούς. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει  μια πολιτική που να είναι παραγωγική και γόνιμη πριν απ’ όλα για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη. Εμείς στη θέση του μνημονίου θέλουμε να μπει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο να πείθει και εμάς και τους Ευρωπαίους ότι μπορεί να ανορθώσει τη χώρα.

 

• Θα ήθελα κε Δραγασάκη να προσθέσω ένα ερώτημα που αφορά τη φορολογία των επιχειρήσεων. Σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα η μια μετά την άλλη και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, πρέπει να σας πω ότι προσωπικά με αιφνιδίασε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για φορολογία στις επιχειρήσεις.

 

Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών από το θέμα της φορολογίας μέχρι το θέμα της δημόσιας διοίκησης, του κράτους, αλλά και της χωροταξίας.

 

Επιτρέψτε μου να κάνω μια επισήμανση για να θυμίσω ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε εκκρεμούν δεκαετίες ή και αιώνες. Η πρώτη εξαγγελία για το κτηματολόγιο έγινε από τον Καποδίστρια. Η πρώτη εξαγγελία για το περιουσιολόγιο έγινε από τον Τρικούπη. Και η πρώτη εξαγγελία για φορολογική μεταρρύθμιση έγινε από τον Βαρβαρέσο το 1955. Ζούμε σε μια χώρα η οποία έχει τεράστιες ανισότητες αλλά και τεράστια ελλείμματα ακόμη και αστικού εκσυγχρονισμού και όχι μόνο.

 

Για να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα   -και αυτό είπαμε και στους Ευρωπαίους κατά την επίσκεψή μας εκεί- απαιτούνται δύο προϋποθέσεις: Πρώτον να σταματήσουμε την κατάρρευση και την ύφεση διότι σε συνθήκες ύφεσης δεν μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις σοβαρές. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι είτε να γίνει νέα ρύθμιση του χρέους είτε αναστολή της πληρωμής των τόκων, διότι αν δεν γίνει αυτό πάλι δεν βγαίνει η εξίσωση, υπό την έννοια ότι με τα σημερινά δεδομένα πρέπει από τώρα μέχρι το 2020 πρώτον να μηδενίσουμε το δημόσιο έλλειμμα, δεύτερον να βρούμε πόρους να χρηματοδοτήσουμε κάποια ανάκαμψη και τρίτον να πληρώσουμε τόκους ύψους 110 δις ευρώ. Αυτά το τρία πράγματα δεν γίνονται ταυτόχρονα.

 

Επομένως, η δική μας εκτίμηση είναι ότι αν δεν πετύχουμε μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους που να εξασφαλίζει αυτά τα στοιχειώδη πράγματα η καταστροφή θα συνεχίζεται. Εάν άλλες δυνάμεις πιστεύουν ότι μπορεί με ηπιότερο τρόπο να αποτρέψουν την καταστροφή, μακάρι να συμβεί έτσι. Πάντως αυτό που εμείς λέμε δεν το λέμε αυθαίρετα.

 

Όσον αφορά την ερώτησή σας για τις επιχειρήσεις, έχουμε πλήρη επίγνωση για την κατάσταση των επιχειρήσεων. Ξέρουμε ότι οι επιχειρήσεις σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και το σημαντικότερο είναι ίσως η κρίση ρευστότητας, δηλαδή η αδυναμία δανεισμού, η πιστωτική ασφυξία η οποία υποχρεώνει πολλές επιχειρήσεις να καταβάλουν προσπάθεια για να επιβιώσουν με μειώσεις ή και μη καταβολή μισθών των εργαζομένων, πολλές φορές και με τη σύμφωνη γνώμη τους, ή με παρακράτηση του ΦΠΑ κ.ά. Αυτοί όμως δεν είναι τρόποι επιβίωσης μεσοπρόθεσμα. Εμείς αυτό το λαμβάνουμε υπόψη μας και λέμε ότι το όριο που θέτουμε για τους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων είναι ο μέσος όρος που ισχύει στην ευρωζώνη, και το δεύτερο είναι να φτιάξουμε εισπρακτικό μηχανισμό. Προσωπικά θα έβαζα στο τέλος της λίστας των μέτρων την αύξηση των συντελεστών εφόσον δεν έχουμε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, διότι αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές χωρίς να έχεις μηχανισμό πληρώνουν φορολογία αυτοί που ήδη πληρώνουν.

          

• Είναι πολύ σωστό αυτό που λέτε τώρα, αλλά η επίσημη θέση του κόμματός σας είναι ότι θα πάνε οι συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων από το 20% στο 38% που είναι ο μέσος όρος της ευρωζώνης. Και πρέπει να πω ότι για τους μετόχους των εταιρειών υπάρχει και η προσωπική φορολογία, θα φτάσουν έτσι στο 57% – 58%.

 

Προφανώς δεν μπορεί να εισπράξει κανείς φόρους από τους μη έχοντες είτε αυτοί είναι φυσικά πρόσωπα είτε είναι επιχειρήσεις στο όριο της επιβίωσης. Αλλά επειδή θέσατε το θέμα να θυμίσω ότι ο ονομαστικός συντελεστής των επιχειρήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια, κατά μέσο όρο, ήταν 30% και ο πραγματικός 16,5%. Ο ονομαστικός συντελεστής στην ευρωζώνη είναι 26% και ο πραγματικός 23%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε τεράστιο πρόβλημα ανάμεσα στους ονομαστικούς συντελεστές και τα πραγματικά έσοδα. Αυτή τη γέφυρα θέλουμε να κλείσουμε.

 

Σχετικά με τους εφοπλιστές και την κινδυνολογία της ΝΔ

 

Εμείς προτείνουμε μια εθνική συμφωνία με το χώρο της ναυτιλίας και του εφοπλιστικού κόσμου, μ ε τρία στοιχεία: να αυξηθούν τα έσοδα που εισπράττει το κράτος από τον κλάδο αυτό, να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία που προκύπτει και να αυξηθούν τα κίνητρα και οι συνθήκες για να αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες θαλάσσιου τουρισμού, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κλπ. Έχει κάποιο σχέδιο η ΝΔ για να αντιμετωπίσει την υποφορολόγηση των εφοπλιστών;    

 

• Κε Δραγασάκη μια φράση για να κλείσουμε.

 

Δυστυχώς κε Χατζηνικολάου τα κόμματα του καταρρέοντος δικομματισμού, εκτός όλων των άλλων, δεν είναι αξιόπιστα στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς τι είναι  ΠΑΣΟΚ και τι ΝΔ. Και αν θέλετε αυτό δημιουργεί ένα δίλημμα στην Ευρώπη. Ο κος Σαμαράς προτείνει 18 μέτρα και εμείς προτείνουμε 18 ειδικές μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες. Πολλοί Ευρωπαίοι, για να μην είμαι απόλυτος, γνωρίζουν ότι αυτά που λέμε  πρέπει να γίνουν. Έχουν το δίλημμα: να εμπιστευθούν, να στηρίξουν, να ανεχθούν μια κυβέρνηση της Αριστεράς; Είναι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθούν αυτές οι αλλαγές. Νομίζω ο λαός πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι ναι, αυτή είναι η μόνη λύση και αυτή είναι η δημοκρατική διέξοδος από την κρίση.     

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr