Συνέντευξη στην εφημερίδα “Η Ελλάδα αύριο”: “Την πτώση της κυβέρνησης την επιθυμεί ο λαός”

Αναγκαιότητα που πηγάζει από την ίδια την θέληση του ελληνικού λαού θεωρεί την πτώση της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας στην «Ε» υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι στενά εθνικό αλλά ευρωπαϊκό και τονίζει ότι «χρειάζεται αλλαγή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» ώστε «να απαλλαγούμε από τα μνημόνια αλλά και από τις νεοφιλελεύθερες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που έχουν παγιδεύσει ολόκληρη την Ευρώπη στη ύφεση και την ανεργία». Ταυτόχρονα αντικρούει τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για το τελευταίο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γερμανία, χαρακτηρίζει παιχνίδι με τις λέξεις τη συζήτηση περί διαρθρωτικών και οριζόντιων μέτρων και επισημαίνει ότι τα«ο μόνο που συζητούν τρόικα και κυβέρνηση είναι η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής». Τέλος υπεραμύνεται της πρότασης του κόμματος τους για εξεταστική επιτροπή στο θέμα των υποβρυχίων και δηλώνει ότι απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο.
 

 

1. Κύριε Δραγασάκη, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, τις δηλώσεις της γερμανικής ηγεσίας αλλά κι εκείνες του Ιταλού πρωθυπουργού ότι θα ψήφιζε Σαμαρά για πρόεδρο της Ευρώπης, συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κύρος να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές;

 

Βασική προϋπόθεση για να διαπραγματευτεί κάποιος με τους πιστωτές είναι να διαθέτει δική του εναλλακτική στρατηγική και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τέτοιο σχέδιο. Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει πως το μνημόνιο είναι το πιο ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί μέχρι σήμερα για τη χώρα μας. Το μόνο που διαπραγματεύεται ο κ. Σαμαράς είναι η παράταση της παραμονής της κυβέρνησής του στην εξουσία ενάντια στις ανάγκες και τη θέληση της πλειοψηφίας της κοινωνίας για διαφορετική πολιτική.

 

2. Από πολλούς η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Γερμανία κρίθηκε πετυχημένη. Η δική σας γνώμη ποια είναι;

 

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η τρόικα δεν είναι ένα αυτόνομο όργανο, ανεξάρτητο από την Γερμανία. Η παραπομπή συνεπώς των ανοικτών ζητημάτων στους υπαλλήλους της τρόικας λέει πολλά. Πού είναι τα δώρα που θα ερχόντουσαν μετά τις γερμανικές εκλογές, όπως υποσχόταν ο κ. Σαμαράς; Η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι τόσο κρίσιμη και επικίνδυνη που είναι ανώφελο να αναλωνόμαστε σε φθηνά επικοινωνιακά κόλπα. Και δυστυχώς το μόνο που συζητούν τρόικα και κυβέρνηση είναι η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής.

 

Παιχνίδι με τιςλέξεις τα περί οριζόντιων ή διαρθρωτικών μέτρων

 

3. Τελικά πιστεύετε ότι θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα ή ότι αυτό με την ορολογία περί οριζόντιων και διαρθρωτικών μέτρων είναι ένα παιχνίδι με τις λέξεις;

 

Πρόκειται για ένα ακόμη ανούσιο παιχνίδι με τις λέξεις, όπως ορθά και εσείς λέτε. Διότι αυτό που γίνεται με το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών χωρίς αξιολόγηση, το λουκέτο στην ΕΡΤ, τη διάλυση της υγείας πώς πρέπει να τα ονομάσουμε; Οριζόντια ή διαρθρωτικά μέτρα; Επίσης ποια ακριβώς είναι τα περιβόητα διαρθρωτικά μέτρα; Μήπως η αναδιανομή πόρων και η προώθηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για ημετέρους; Σε τι βελτιώθηκε στα αλήθεια η διάρθρωση της οικονομίας με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ; Οι όποιες κινήσεις γίνονται εντός του μνημονίου, όπως και αν τις ονομάζουν,  είναι ελιγμοί σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο.

 

4. Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει την κυβέρνηση με τέτοιον τρόπο σαν να επιθυμεί την ανατροπή της από τη Βουλή άμεσα. Αν ήταν δυνατόν σήμερα. Ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός, όμως, τι μπορεί να προσδοκά ως άμεσο όφελος από μια τέτοια εξέλιξη;

 

Ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός είναι εκείνος που πιέζει και επιθυμεί την πτώση αυτής της κυβέρνησης. Διότι βλέπει ότι οι θυσίες του είναι χωρίς ελπίδα, η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι αδιέξοδη, και οι δυνάμεις που μας οδήγησαν στην κρίση δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτήν. Ο λαός δεν έχει αυταπάτες. Όμως ορθά πιστεύει ότι η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για μια νέα πορεία. Αυτή την κοινωνική ανάγκη και δυναμική εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οδικός μας χάρτης οι ανάγκες του λαού

 

5. Ας υποθέσουμε κ. Δραγασάκη ότι αύριο το πρωί το κόμμα σας αναλαμβάνει την διακυβέρνηση του τόπου. Πηγαίνετε επομένως και λέτε στους δανειστές: «Κύριοι το μνημόνιο τελείωσε- ελάτε να βρούμε άλλη λύση». Κι αυτοί σας απαντούν: «Εντάξει. Αλλά μέχρι να την βρούμε αυτή τη λύση θα εφαρμόζεται το μνημόνιο. Κενό πλαισίου που θα διέπει τις σχέσεις μας δεν υπάρχει». Τι θα κάνετε τότε; Θα τα σπάσετε μαζί τους ή θα εφαρμόσετε το μνημόνιο για όσο διάστημα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις;

 

Ο δικόςμας «οδικός χάρτης» εξόδου από την κρίση έχει ως αφετηρία του τις ανάγκες της κοινωνίας και στηρίζεται στη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση του λαού. Ο λαός με την ψήφο του θα απαιτήσει να μπει τέλος στα μνημόνια και αυτή την εντολή θα κάνουμε πράξη με την αντικατάσταση του μνημονίου με ένα σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της κοινωνίας, την αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και τη ρύθμιση του χρέους, όπως έχουμε προτείνει.

 

Κενό, επομένως, δεν θα υπάρξει αφού αμέσως θα αρχίσει να εφαρμόζεται η εναλλακτική πολιτική την οποία θα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και θα έχει αποφασίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, ελπίζουμε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία. 

 

Βεβαίως όσο θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις η κάθε πλευρά θα χρησιμοποιήσει όσα μέσα και τακτικές κρίνει σκόπιμο προκειμένου να υπερασπισθεί τις θέσεις της. Γι’ αυτό θα χρειασθεί να υπάρξει ψυχραιμία, καλή προετοιμασία και ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενδεχόμενα με όρους λαϊκής κυριαρχίας και ευρείας δημοκρατικής συμπαράταξης.

 

6. Πέρα από το μνημόνιο, υπάρχει ένα ευρύτερο δεσμευτικό πλαίσιο για τις χώρες της ζώνης του ευρώ που δεν μπορούν να το υπερβούν. Ιδιαίτερα οι υπερχρεωμένες. Μ’ αυτό το πλαίσιο τι θα κάνετε; Θα το εφαρμόσετε ως κυβέρνηση;

 

Για το λόγο αυτόν λέμε ότι χρειάζεται αλλαγή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Να απαλλαγούμε από τα μνημόνια αλλά και από τις νεοφιλελεύθερες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που έχουν παγιδεύσει ολόκληρη την Ευρώπη στη ύφεση και την ανεργία.  Ο αγώνας για τις προοδευτικές αλλαγές δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά απαιτεί την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών της Ευρώπης. Η έξοδος επομένως από τα μνημόνια δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή αυτού του αγώνα.

 

7. Οι σύντροφοί σας από την αριστερή τάση εκτιμούν ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της Αριστεράς, αν το σχήμα είναι ευρύτερο, δεν θα πρέπει να εμπλακεί σε διλλήματα «μέσα ή έξω από το ευρώ;» προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική της. Αποδέχεστε αυτή την άποψη; Υπάρχει δηλαδή μια κόκκινη γραμμή στο ζήτημα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη;

 

Καταρχάς, επειδή αναφέρεστε σε «απόψεις» και «εκτιμήσεις», θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τροχιά μετεξέλιξής του σε ενιαίο κόμμα. Και «ενιαίο κόμμα» σημαίνει ενιαίο σχέδιο, ενιαία οργάνωση και ενιαίες θέσεις σε κομβικά ζητήματα. Άρα, όχι μόνο ένα τμήμα του αλλά όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σαφείς επιλογές σε ζητήματα όπως αυτό στο οποίο αναφέρεστε και έχει θέσει «κόκκινες γραμμές». Έξοδος από την κρίση σημαίνει έξοδος από το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα. Και ο αγώνας αυτός μπορεί να κερδηθεί αν επιχειρηθεί συγχρόνως σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο. Και «κόκκινη γραμμή» μας είναι οι ανάγκες της κοινωνίας. Με κριτήριο και οδηγό τις ανάγκες των πολλών μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν ανεξάρτητα από τις δικές μας προθέσεις ή επιλογές.

 

Τη Χρυσή Αυγή ευνοεί το κουκούλωμα της υπόθεσης των υποβρυχίων

 

8. Την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την υπόθεση των υποβρυχίων. Πολλοί θεωρούν ότι πρωτίστως σας ενδιαφέρει η πτώση της κυβέρνησης και δευτερευόντως τα υποβρύχια και το τι έγινε. Τι απαντάτε σ’ αυτή την κριτική;

 

Αυτό είναι ένα καλό άλλοθι για να μην γίνει τίποτα. Το σκάνδαλο με τα ναυπηγεία δεν το προκαλέσαμε ούτε το ανακαλύψαμε εμείς. Απασχόλησε τη Βουλή και κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Η νέα έρευνα, επομένως, όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι τρόπον τινά συνέχεια της προηγούμενης. Συνεπώς, όποιος δεν υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση των γεγονότων που σχετίζονται με την παραχώρηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα σημαίνει ότι, αντί να επιδιώκει την τήρηση προβλεπόμενων δημοκρατικών διαδικασιών για την αποκάλυψη τυχόν πολιτικών ή/και ποινικών ευθυνών, θέλει τη συγκάλυψη και το κουκούλωμα.

 

9. Δεν λείπουν εκείνοι, που σας κατηγορούν για σκανδαλολογία, ότι απαξιώνετε τον πολιτικό κόσμο της χώρας και αντικειμενικά βοηθάτε τους εχθρούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπως η Χρυσή Αυγή. Θα ήθελα τη γνώμη σας γι’ αυτό.

 

Το παλιό σύστημα των κατεστημένων συμφερόντων και των υπολειμμάτων του χρεοκοπημένου δικομματισμού έχει εισέλθει στη φάση του εκφυλισμού του. Γι’ αυτό δεν διστάζει να ευτελίζει την πολιτική, να προωθεί πριμοδοτεί τον πολιτικό θεατρινισμό, να υποβαθμίζει του Κοινοβούλιο.

 

Την Χρυσή Αυγή λοιπόν την τροφοδοτεί όχι η αποκάλυψη αλλά η συγκάλυψη των ευθυνών, το κουκούλωμα των σκανδάλων και ο ευτελισμός της πολιτικής. Γι’ αυτό μεγάλο ζητούμενο είναι να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική ως όχημα επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων και να αποδειχθεί πως η δημοκρατία γεννήθηκε για να είναι όπλο των αδυνάτων ενάντια στις ολιγαρχίες και όχι το αντίστροφο. Για να γίνει αυτό, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα και το αίτημα των πολιτών να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται.

 

Μας απασχολεί η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

 

10. Εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ θα καταθέσετε;

 

Το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την αξιολόγηση του αδιαφανούς τρόπου με τον οποίο λαμβάνονται και επιβάλλονται  οι αποφάσεις της τρόικας. Θυμίζω επίσης ότι και ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευθεί προεκλογικά για τη σύσταση σχετικής επιτροπής από την ελληνική Βουλή. Εμάς ασφαλώς μας απασχολεί το θέμα. Αλλά, όπως είπα, μας απασχολεί πρωτίστως από τη σκοπιά της αναβάθμισης του Κοινοβουλίου, της δημοκρατίας και της πολιτικής.   

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr