Συνέντευξη στην Καθημερινή

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και την δημοσιογράφο Δώρα Αντωνίου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από την κυβέρνηση της επομένης των εκλογών, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει, δεδομένου του πλαισίου που διαμορφώνει η συμφωνία;

Η επόμενη τετραετία ίσως αποδειχθεί η πιο κρίσιμη της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Διότι είτε θα μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για να βγούμε από την κρίση με ένα νέο υπόδειγμα σύγχρονης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης ή θα μείνουμε κολλημένοι στα τέλμα της κρίσης για πολλά χρόνια ακόμη. Η άποψη επομένως ότι το έργο της επόμενης κυβέρνησης θα είναι απλώς η πιστή τήρηση της συμφωνίας είναι παγιδευτική. Το νέο μνημόνιο θα πρέπει να υλοποιηθεί ως τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου που θα αλλάξει τη χώρα σε όλους τους τομείς. Διαφορετικά, αν περιοριστεί μόνο στην πιστή τήρηση του μνημονίου, θα αποτύχουν και το μνημόνιο και η κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση λοιπόν θα έχει ένα σύνθετο καθήκον: θα πρέπει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με τρόπο που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την όσο γίνεται πιο γρήγορη υπέρβαση των μνημονίων και την απεμπλοκή από το καθεστώς εποπτείας και ασφυκτικού ελέγχου που μας έχει επιβληθεί.

Μπορεί η προσπάθεια αυτή να γίνει από ένα κόμμα, ακόμη και με αυτοδυναμία, ή απαιτείται ευρύτερη συναίνεση και συνεργασίες; Σε μία διαδικασία αναζήτησης εταίρων υπάρχουν εκ των προτέρων αποκλεισμοί;  Σε ποιους θα στραφείτε την επομένη των εκλογών;

Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού του σχεδίου. Ομως, πέραν αυτού, αν στην παρούσα φάση προέχει η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, τότε πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή μπορεί να υπηρετηθεί από αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Όλα τα άλλα περικλείουν μικρότερους ή μεγαλύτερους κινδύνους αστάθειας και παλινδρομήσεων. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα βέβαια, οι προτεραιότητες μπορούν και πρέπει να αλλάξουν. Προσωπικά έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης, που ζούμε ως κοινωνία, με ριζική ανανέωση και ανασύνθεση της πολιτικής μας ζωής, γεγονός που μπορεί να διευκολυνθεί, εκτός των άλλων, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εισαγωγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Αν άρχιζε τώρα η διαπραγμάτευση, θα κάνατε κάτι διαφορετικά; Έγιναν λάθη;

Τα όποια λάθη ή παραλείψεις μπορεί να επηρέασαν αλλά δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα. Αυτό καθορίστηκε τελικά από τους συσχετισμούς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η μακρά διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι δανειστές δεν δέχονταν να συζητήσουμε επί κάποιας συμφωνίας με επαρκή χρονικό ορίζοντα και χρηματοδότηση. Αντιθέτως, μέχρι και το δημοψήφισμα, συζητούσαν μόνο για το κλείσιμο της 5ης αξιολόγησης του δεύτερου μνημονίου, αφήνοντας όλα τα άλλα ανοιχτά. Επίσης το ύψος της χρηματοδότησης οφείλεται στο μεγάλο κόστος εξυπηρέτησης του συσσωρευμένου χρέους, που μας κληροδότησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., και τις πληγές που άφησε ανοικτές το PSI στο τραπεζικό σύστημα. Από τα 86 δισ. ευρώ της νέας συμφωνίας τα 53 περίπου, ή το 62%, πάνε σε τόκους και χρεολύσια του παλαιού χρέους. Από τη διαπραγμάτευση επομένως μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα. Αυτά όμως δεν δικαιώνουν την πολιτική του παρελθόντος, αλλά είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσουμε ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

Τι περιθώρια υπάρχουν για βελτίωση των όρων της συμφωνίας;

Σε κάθε συμφωνία υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αν υπάρχει η σχετική βούληση των εμπλεκόμενων μερών. Η συγκεκριμένη συμφωνία αυτό το προβλέπει και «θεσμικά». Αναγνωρίζει τις αρνητικές συνέπειες από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας και γενικά των δημόσιων υπηρεσιών. Δίνει επίσης τη δυνατότητα βελτίωσης λόγω του ότι οι στόχοι για το δημοσιονομικό πλεόνασμα έχουν μειωθεί. Έτσι κάθε υπέρβασή τους θα επιτρέπει τη διάθεση σημαντικών ποσών για την υποστήριξη κοινωνικών υποδομών ή ενισχύσεις σε πληττόμενα στρώματα του πληθυσμού. Ακόμη, η ίδια η συμφωνία αναγνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος τρόπος ρύθμισης πολλών θεμάτων είναι αντικείμενο περαιτέρω διαπραγμάτευσης. Τέλος, κάθε μέτρο θα αξιολογείται με βάση τα κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του, γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες για εναλλακτικές ρυθμίσεις των σχετικών θεμάτων.

Πού αποδίδετε τη μεγάλη αποσυσπείρωση που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί θα πρέπει να σας ξαναψηφίσουν;

Η αρχική αποσυσπείρωση οφείλεται στην απόσταση ανάμεσα στις προσδοκίες και την πραγματικότητα. Ηδη, όμως, στο μέτρο που κατανοούνται τα πυκνά γεγονότα, δίνει τη θέση της σε μια επανασυσπείρωση που δεν είναι θορυβώδης αλλά  δυναμώνει όσο προσεγγίζουμε τις εκλογές. Οσες και όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκαναν από λάθος, ούτε από ρηχή παρόρμηση αλλά από μια βαθύτερη ανάγκη. Η πλειοψηφία της κοινωνίας συνειδητοποιεί την ανάγκη για βαθιά αλλαγή στους συλλογικούς όρους της κοινωνικής μας ζωής.

Απαιτεί νέους όρους άσκησης της εξουσίας ώστε οι πολίτες να μη μένουν στο περιθώριο, χωρίς ρόλο και φωνή. Διεκδικεί νέες σχέσεις κράτους-κοινωνίας- αγοράς και νέα κατανομή των δικαιωμάτων και του πλούτου ώστε να μη γιγαντώνονται η ανεργία, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Κατανοεί την ανάγκη για νέο παραγωγικό μοντέλο που να δημιουργεί απασχόληση και να διασφαλίζει τη βιώσιμη συμμετοχή στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Οχι μόνο λοιπόν όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλοί άλλοι μπορεί να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι η αρχική ανάγκη δεν έχει εκλείψει, και διότι αυτό είναι έργο μακράς πνοής που μόλις ξεκίνησε.

Έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακό κόμμα, εγκατέλειψε αρχές και αξίες, δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που υπήρχαν για μια εναλλακτική πολιτική, όπως σας κατηγορούν αυτοί που αποχώρησαν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκατέλειψε αρχές και αξίες αλλά αντιμετώπισε έναν ασύμμετρο πόλεμο διαρκείας εξαιτίας του οποίου υποχρεώθηκε σε έναν αναγκαίο συμβιβασμό. Υποχώρησε. Δεν υποτάχθηκε ούτε μεταλλάχθηκε. Υποχώρησε από θέσεις που δεν μπορούσε άλλο να κρατήσει διότι έκρινε ότι δεν είχε δικαίωμα να διακινδυνεύσει μια απροσδιόριστης έκτασης κοινωνική καταστροφή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οσοι αρνούνται την πραγματικότητα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για την αλλαγή της. Διότι το θέμα δεν είναι πώς να κάνουμε μια ηθικολογική κριτική στην υπάρχουσα κατάσταση, αλλά πώς θα την αλλάξουμε. Το θέμα δεν είναι να επικαλούμαστε απλώς αρχές και αξίες αλλά πώς θα τις μετασχηματίσουμε σε ζωντανές και υλοποιήσιμες πολιτικές, υπέρ των εργαζομένων και της κοινωνίας, στον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Αυτή την πρόκληση αντιμετωπίζει η Αριστερά στην εποχή μας. Και σʼ αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ανταποκριθεί. Ο αναχωρητισμός από την πρόκληση αυτή δεν συνιστά διέξοδο αλλά αναδίπλωση και υποχώρηση.

Το δημοψήφισμα ήταν ένα σημείο καμπής στην κυβερνητική θητεία. Ηταν σωστή επιλογή;

Την ορθότητα της επιλογής την αποδεικνύει τελικά το ίδιο το αποτέλεσμα:

Πρώτον, το δημοψήφισμα και το συντριπτικό «όχι» είχε μια παγκόσμια απήχηση, κατέστη πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο συμβάν, σημείο αναφοράς όλων όσοι αγωνίζονται για δημοκρατία, δικαιοσύνη και ελευθερία, μια ισχυρή εθνική πολιτισμική επένδυση για το μέλλον.

Δεύτερον, μέχρι το δημοψήφισμα, ισχυρά κέντρα ισχύος της συντηρητικής Ευρώπης και εγχώρια συμφέροντα είχαν ως βασικό τους στόχο όχι τη σύναψη συμφωνίας αλλά την ανατροπή της κυβέρνησης και τον εξαναγκασμό του Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση. Και το επιχείρησαν με έργα και όχι μόνο με λόγια. Το συντριπτικό «όχι» της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σήμανε την οριστική ήττα των σχεδίων αυτών και όσων είχαν επενδύσει στη στρατηγική της «αριστερής παρένθεσης».

Τρίτον, μέχρι την προκήρυξη του δημοψηφίσματος δεν υπήρχε στο τραπέζι των συζητήσεων πρόταση για συμφωνία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και επαρκή χρονικό ορίζοντα υλοποίησής της. Το μόνο αποδεκτό αντικείμενο συζήτησης για τους δανειστές ήταν, όπως είπα ήδη, η ολοκλήρωση της τελματωμένης από τον περασμένο Αύγουστο 5ης αξιολόγησης μαζί με ένα νέο, σκληρό μνημόνιο. Μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έχουμε μια 3ετούς διάρκειας συμφωνία, με πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, με πολύ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, και ρητή δέσμευση για ρύθμιση του χρέους σε προσδιορισμένο χρόνο και με σχετικά καθορισμένο περιεχόμενο, ενώ μέχρι τότε η μόνη συζήτηση που γινόταν για το χρέος ήταν η απλή επανάληψη της εξαγγελθείσας, αλλά ουδέποτε υλοποιηθείσας, δέσμευσης του Νοεμβρίου του 2012.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr