Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΔΡΟΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”

 

1. Η αριστερά κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές πολυδιασπασμένη, ειδικά στην περιφέρεια της Αττικής. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, προέρχονται δύο συνδυασμοί. Τι γνώμη έχετε για αυτό;

 

 

Με προβληματίζουν οι αιτίες. Η εύκολη απάντηση είναι ότι φταίνε κάποια πείσματα ή κάποια λάθη ή κάποιοι χειρισμοί. Ίσως έφταιξαν και αυτά. Όμως η απάντηση μάλλον είναι πιο σύνθετη. Όταν ένα σχήμα που, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ως ένας χώρος διαλόγου, αλληλεγγύης και κοινής δράσης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της οικολογίας, αδυνατεί επανειλημμένα να ανταποκριθεί στους θεμελιώδεις ιδρυτικούς του σκοπούς, σημαίνει πως ίσως έχει φτάσει στα όριά του, όχι ως προς την ανάγκη αλλά ως προς το σχέδιο, το συγκεκριμένο τρόπο ύπαρξης και απάντησης, τελικά στις ανάγκες που επέβαλαν τη δημιουργία του. Όταν ο διάλογος είναι προβληματικός, η αλληλεγγύη ζητούμενο και η κοινή δράση σπασμωδική, σημαίνει ότι οι αρχές αυτές είτε δεν θεμελιώθηκαν είτε δεν υπηρετήθηκαν σωστά. Πρέπει επομένως, με βάση τις εμπειρίες μας, να ξανασκεφτούμε τους όρους του πάντα αναγκαίου διαλόγου και της ακόμη πιο αναγκαίας σήμερα αλληλεγγύης και κοινής δράσης της Αριστεράς.

 

 

Αυτό πρέπει να γίνει μακριά από υποκειμενισμούς και εγωκεντρισμούς, με μοναδικό κριτήριο το ανεκπλήρωτο χρέος μας απέναντι στον κόσμο της Αριστεράς και τη νεολαία, σε μια συγκυρία σκληρή, απαιτητική αλλά και, υπό όρους, ελπιδοφόρα.

 

 

2. Ποια είναι η γνώμη σας για την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου, ο οποίος δηλώνει μεν κατά του μνημονίου, με σκοπό, όμως, να πείσει τον Γ. Παπανδρέου να αλλάξει πολιτική και όχι να πέσει η κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι έτσι ενισχύεται πράγματι το «πολιτικό ρήγμα» στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος;

 

 

Τα ρήγματα στον κοινωνικό χώρο του ΠΑΣΟΚ θα έχουν βάθος και διάρκεια, διότι οι αιτίες που το δημιούργησαν είναι υλικές. Η τρέχουσα πολιτική δεν ακυρώνει μόνο το κοινωνικό συμβόλαιο του παρελθόντος, αλλά αρνείται κάθε έννοια κοινωνικού συμβολαίου και κοινωνικών δεσμεύσεων.

 

 

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν δεν είναι γύρω από τα πρόσωπα, ως να ήταν αυτόνομες προσωπικότητες, αλλά είναι σε σχέση με τις διεργασίες που φέρνουν τα πρόσωπα στο προσκήνιο.

 

 

Η μια στάση είναι εκείνη της Δημοκρατικής Αριστεράς, εχθρική προς τις διεργασίες που συντελούνται, στηρίζει κεντρικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ για να υποδηλώσει την ευρύτερη διαθεσιμότητά της.

 

 

Η άλλη στάση είναι εκείνη του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία ό,τι κινείται είναι ύποπτο, παγίδα ή ανάχωμα. Η στάση αυτή έχει δοκιμασθεί και δεν έχει αποδώσει. Αντίθετα έχει βοηθήσει στην περιχαράκωση του χώρου του ΠΑΣΟΚ, στην εξουδετέρωση ή την αφομοίωση των όποιων διαφοροποιήσεων υπήρξαν στο παρελθόν.

 

 

Η τρίτη στάση είναι αυτή που θέλει να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας, διαλόγου και κοινής δράσης με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που πλήττεται, διαφοροποιείται και αγωνίζεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, και να οικοδομήσει δεσμούς εμπιστοσύνης με προοπτική. Είναι μια στάση που ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται σήμερα να σκεφτεί, να ανιχνεύσει και να μετασχηματίσει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και πολιτική.

 

 

3. Από την ηγεσία του ΣΥΝ λέγεται ότι η υποψηφιότητα Μητρόπουλου αποτελεί μια στρατηγική επιλογή συνάντησης με τον σοσιαλιστικό χώρο. Συμφωνείτε με αυτή την εκτίμηση και τελικά πόσο υπηρετείται στην παρούσα συγκυρία και με βάση τα όσα λέει ο κ. Μητρόπουλος αυτή η επιλογή; Μήπως τελικά ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ επιλέγει τον ΣΥΝ, ώστε να στείλει μήνυμα στην ηγεσία του και όχι για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό;

 

 

Το ερώτημά σας αναφέρεται στο τι κάνουν οι άλλοι. Τι ενδεχομένως μηχανεύονται σε βάρος μας. Τα ίδια ερωτήματα είχαμε όταν, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, πολλά στελέχη αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, και μαζί με τον κ. Αρσένη συγκρότησαν κόμμα. Τα ίδια ερωτήματα είχαμε όταν, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, και πάλι πολλά στελέχη έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και συγκρότησαν το ΔΗΚΚΙ.

 

 

Ήταν όλα εκείνα τα επεισόδια κόλπα, συνωμοσίες, αναχώματα; Ή υπαρκτά ρήγματα που εμείς, ως Αριστερά, σταθήκαμε απρόθυμοι ή ανίκανοι να κατανοήσουμε και να επηρεάσουμε; Και το ότι όλες εκείνες οι δυνάμεις μαζί και άλλες προερχόμενες από την Αριστερά ενσωματώθηκαν ή ξαναενσωματώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός άσχετο από δικές μας ευθύνες ή ανεπάρκειες;

 

 

Οι εμπειρίες του παρελθόντος ορθά, νομίζω, προσανατόλισαν το ΣΥΡΙΖΑ από καιρό σε μια νέα κατεύθυνση που απαιτεί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να ασκήσουμε «ενεργητικές πολιτικές» που να στηρίζουν τις διεργασίες που συντελούνται και, στο μέτρο που εξαρτάται από μας, να επιδιώκουμε να αποκτούν αυτές κοινή έκφραση, ενιαία κατεύθυνση, συγκεκριμένο προοδευτικό αριστερό προγραμματικό περιεχόμενο και προσανατολισμό. 

 

 

Από κει και πέρα ο κάθε χώρος και η κάθε συγκυρία αναδείχνουν τις δικές τους εκπροσωπήσεις, τις δικές τους προσωποποιήσεις που κι αυτές δοκιμάζονται. Αν οι διεργασίες έχουν κοινωνικό βάθος και συλλογική έκφραση, τότε θα λειτουργήσει ο νόμος της φυσικής επιλογής. Μέχρι τότε οι επιλογές συνοδεύονται αναγκαστικά με ρίσκο. Το ρίσκο μιας λανθασμένης επιλογής προσώπων συνυπάρχει με το ρίσκο της ακύρωσης ή της αποκοπής από μια εξέλιξη, εξαιτίας των ενστάσεων για τα πρόσωπα που την εκφράζουν.  

 

 

4. Να σημειώσουμε, όμως, ότι η επιμονή στη συγκεκριμένη επιλογή συνάντησε την κάθετη διαφωνία σχεδόν από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Προσωπικά δεν συμμετέχω στις οργανωτικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ από το φθινόπωρο του 2008. Επομένως δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για διαδικασίες και χειρισμούς.

 

 

Τονίζω μόνο και πάλι την ανάγκη να διαχωρίσουμε τον προσανατολισμό από το χειρισμό, την κατεύθυνση της πολιτικής από τη διαδικασία, και να μιλήσουμε για την ουσία των διλημμάτων που αντιμετωπίζουμε.

 

 

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τα αποτελέσματα μιας πολιτικής πριν αυτή δοκιμαστεί στην πράξη. Όμως μια νέα, πιο ανοιχτή προσέγγιση των διεργασιών που συντελούνται, σε συνδυασμό με την αμείωτη προσπάθεια για την υπέρβαση των παραλυτικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε, υπό πολλούς ακόμη όρους, να ενισχύσει, στον άμεσο ορίζοντα, τις άμυνες και τις αντιστάσεις του λαού και, πιο πέρα, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ευρύτερες ανακατατάξεις και συσπειρώσεις.

 

 

5. Και στο εσωτερικό του ΣΥΝ υπάρχουν φωνές που διαφωνούν με την πολιτική επιλογή της ηγετικής ομάδας. Το Αριστερό Ρεύμα στην τελευταία ΚΠΕ με τη δήλωση των πέντε σημείων υπογράμμιζε ότι επιλογές του κόμματος «έρχονται σε αντίθεση με συνεδριακές κατευθύνσεις» και άφηνε να εννοηθεί ότι θα τηρήσει αποστάσεις από την εκλογική μάχη στην περιφέρεια Αττικής. Μήπως με τη συγκεκριμένη επιλογή μπαίνει σε περιπέτειες και ο ΣΥΝ; 

 

 

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τη συνοχή και την ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν την προωθεί ο εσωτερικός κατακερματισμός, οι διασπαστικές ομαδοποιήσεις και οι χωρίς αρχές και όρους μικροπαραγοντισμοί, αλλά η συνοχή του Συνασπισμού και ο ειλικρινής διάλογος με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

6. Ας έλθουμε σε ορισμένα γενικότερα θέματα. Η κρίση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη. Είναι δυνατό να αντέξει ο δικομματισμός σε μια τέτοια κρίση ή συμφωνείτε με όσους λένε ότι ο δικομματισμός είναι ήδη τελειωμένος;

 

 

Δυστυχώς η κατάσταση στο χώρο της Αριστεράς δεν μου επιτρέπει να είμαι το ίδιο κατηγορηματικός, παρόλο που η κρίση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος θα ενταθεί.

 

 

Μελετήσαμε τις πολιτικές εξελίξεις σε χώρες που έκαναν στάση πληρωμών ή οδηγήθηκαν σε πτώχευση κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι εξελίξεις δεν ξέφυγαν από τον έλεγχο των συστημικών δυνάμεων που συνήθως είχαν τη δομή του δικομματισμού ή του διπολισμού. Το κλειδί επομένως δεν είναι μόνο η οξύτητα της κρίσης αλλά και η κατάσταση της Αριστεράς και η ικανότητά της να δρα ενιαία και να προκαλεί ή να αξιοποιεί τα όποια ρήγματα και τις όποιες αναδιαρθρώσεις συντελούνται στο μπλοκ των αντιπάλων.

 

 

Ήδη βλέπουμε και στη χώρα μας μια συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια να ανασυσταθεί ο δικομματισμός στη βάση του μνημονίου, με το ΠΑΣΟΚ στο ρόλο του «καλού μαθητή», των αγορών, που προσδοκά την «ανταμοιβή» με τη μορφή της πολιτικής στήριξης ή ακόμη και ενός φιλικού διακανονισμού του χρέους «στο τέλος της προσπάθειας», που, αν γίνει, θα συνοδευτεί με νέες κοινωνικές υποχωρήσεις. Τη δε Νέα Δημοκρατία, ενθαρρυμένη και από το παράδειγμα της Ουγγαρίας, στο ρόλο του «κακού μαθητή», που όμως, ενώ θα φωνάξει κατά του μνημονίου, στην πράξη θα πιέζει για μεγαλύτερες φορολογικές απαλλαγές και άλλες παραχωρήσεις υπέρ του κεφαλαίου.

 

 

Βεβαίως αυτός «ο δικομματισμός του μνημονίου» ενδεχομένως θα πάρει τη μορφή ενός διπολισμού, κατεύθυνση προς την οποία άλλωστε ήδη υπάρχουν σχετικές διαθεσιμότητες.Υπό το φως αυτών των εκτιμήσεων, θεωρώ ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη ως Αριστερά να ανατρέψουμε αυτά τα σχέδια. Αλλά αυτό δεν θα το πετύχουμε πετροβολώντας ο ένας τον άλλον, αλλά επαναχαράσσοντας  τις μεγάλες διαχωριστικές γραμμές και επανατοποθετώντας τη δράση μας με άξονα τις μεγάλες αντιθέσεις της εποχής μας.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr