1) Ποια είναι η γνώμη σας για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού; Πιστεύετε ότι πρέπει να είναι αμιγές το παραπάνω πάρκο κι ότι δε θα καταστραφεί το περιβάλλον, εάν χτιστούν εκεί σπίτια και άλλες ασύμβατες με την ποιότητα ζωής των νοτίων προαστίων και του λεκανοπεδίου Αττικής γενικότερα, δραστηριότητες;
«Να ιδρυθεί φορέας διαχειρίσεως του Μητροπολιτικού Πάρκου και όχι στην καταστροφή του Υμηττού με αυτοκινητόδρομο»
Με το θέμα ασχολούμαι εδώ και μια δεκαετία από τότε που ήμουν Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας. Ζητούσα επίμονα να δημιουργηθεί “φορέας” (προβλεπόταν από το Νόμο) για τη διαχείριση του χώρου με αποφασιστική συμμετοχή και ρόλο της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις, αυτό δεν έγινε.
Φυσικά το θέμα συνέχισε να με απασχολεί και με ερώτησή μου το έφερα στη Βουλή πριν από τις περσινές δηλώσεις του κ. Σουφλιά.
Πιστεύουμε ότι στο σύνολο της έκτασης πρέπει να δημιουργηθεί ένα πάρκο υψηλού κυρίως πρασίνου με ήπιες υποδομές άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, ανοικτό σε όλους. Φυσική του κατάληξη η παραλία του Ελληνικού που πρέπει επίσης να είναι ανοικτή και ελεύθερη στη χρήση κάθε πολίτη.
Η οικοδόμηση μιας οικιστικής και μιας εμπορικής ζώνης που προβλέπουν τα σχετικά σχέδια θα επιβαρύνει εξαιρετικά το περιβάλλον, αφ’ ενός διότι θα αφαιρέσει 1.000 στρέμματα από το χώρο αφ’ετέρου διότι θα προσθέσει, ανθρώπους, αυτοκίνητα και δραστηριότητες μιας νέας πόλης.
Ουσιαστικά θα ακυρώσει την προοπτική δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.
Εμείς σταθερά συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια των γύρω δήμων και των κατοίκων τους για υπεράσπιση τόσο του χώρου όσο και του δημόσιου χαρακτήρα του. Πάντως το θέμα κλειδί, και σήμερα, θεωρώ τη δημιουργία ενός φορέα με αποφασιστική συμμετοχή και ρόλο της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
2) Τι πιστεύετε για την επέκταση της περιφερικής Υμηττού και στις περιοχές μας (Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Ηλιούπολη) και την σύνδεσή της με την παραλία μέσω των οικιστικών περιοχών των προαστίων μας;
Όσον αφορά την περιφερειακή του Υμηττού και την Ποσειδώνος Σπάτων σας θυμίζω ότι έχουμε καταθέσει τρεις ερωτήσεις προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητώντας τα σχέδια τους.
Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν δοθεί.
Τοποθετούμαστε λοιπόν με βάση τη γενική μας αντίληψη, ότι η λύση του κυκλοφοριακού δεν βρίσκεται στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους μέσα στον οικιστικό ιστό αλλά στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου σύγχρονων μέσων μαζικής μεταφοράς. Έτσι θα γίνει δυνατός ο περιορισμός των καθημερινών μετακινήσεων με ΙΧ που επιβαρύνει την κυκλοφορία και την ατμόσφαιρα.
Έργα που πριμοδοτούν την αυτοκίνηση, επιβαρύνουν το οικοσύστημα των περιαστικών ορεινών όγκων όπως ο Υμηττός και τη ζωή των κατοικημένων περιοχών απ’ όπου περνούν, δίκαια συναντούν τις αντιδράσεις των κατοίκων τις οποίες και στηρίζουμε.
Επιμένουμε πάντως και περισσότερα θα πούμε όταν έχουμε τα σχέδια των έργων που αναφέρατε.
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis
3 εβδομάδες πριν
Δέκα χρόνια μετά
dragasakis.gr
Καθώς κλείνει η επέτειος για τα πενήντα χρόνια από τη Μεταπολίτευση και προσεγγίζουμε τα δέκα χρόνια από την ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
1 μήνας πριν
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε το 2015 την ιστορική πρόκληση της διακυβέρνησης για να στηρίξει την κοινωνία»
shorturl.at
Ομιλία στο θεματικό τραπέζι «Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
«Ισχυρή Αριστερά σε ένα πλειοψηφικό συνασπισμό προοδευτικών δυνάμεων για τη διακυβέρνηση της χώρας»
shorturl.at
Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου Ιστόρηση 50 χρόνων. Από τα κέντρα λήψης αποφάσεων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ των Αντώνη ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
Latest Twetter Feeds
Could not authenticate you.
Newsletter