«Το 2018 βγάλαμε τη χώρα σε ξέφωτο – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το κλείνει»

Ραδιοφωνική συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105,5», στην εκπομπή «Αυτή, Αυτός και τα Πειστήρια» με τη Βούλα Κεχαγιά και τον Νίκο Σβέρκο.

Tο ηχητικό της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

  • Η Ελλάδα, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη γίνεται ξανά «ειδική περίπτωση» και σε ό,τι αφορά την οικονομία και σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατία. Ξανανοίγουν ζητήματα που είχαμε κλείσει οριστικά.
  • Δυστυχώς, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κλείνει το «ξέφωτο» στο οποίο καταφέραμε να βγούμε μετά το 2018 και βρισκόμαστε σήμερα και πάλι αντιμέτωποι με καταστάσεις «αδύναμου κρίκου».
  • Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, λόγω επιτοκίων, δεν «μπορεί» να δανειστεί. Κι όμως, όπως και το 2008-9 επικρατεί μια προσπάθεια από το σύστημα εξουσίας και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να κρυφτούν τα προβλήματα της οικονομίας «κάτω από το χαλί».
  • Είναι απορίας άξιο πως δεν διδασκόμαστε από το πολύ πρόσφατο παρελθόν μας και διαβάζουμε σε κυριακάτικα φύλλα για «εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας».
  • Βέβαια, παρά τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας μας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει «δυισμός», ότι δεν υπάρχουν και κέρδη. Ας δούμε πχ τα διανεμόμενα μερίσματα των εισηγμένων φέτος. Γιατί αυτά να φορολογούνται με 5%, όταν ο μέσος μισθωτός φορολογείται υπερπολλαπλάσια;
  • Έρευνες, όπως του Ινστιτούτου ΕΝΑ, είχαν μιλήσει, προ ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού, για ανάκαμψη τύπου «Κ», ανάκαμψη που δηλαδή θα ενέχει ανισορροπίες και ανισότητες. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν τις θεραπεύει αλλά τις βαθαίνει με την πολιτική της.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr